Sjajne stvari dolaze kad izađete iz zone komforta: 7 stvari koji će vam pomoći u ličnom rastu

Odrastanje i lični rast i razvoj nisu uvijek laka stvar. Naravno, lijepo je biti nezavisan i imati potpunu kontrolu nad životom, ali to takođe nosi određene odgovornosti. 


Usljed sazrijevanja, čovjek lako zaboravi da je on taj koji sad mora da brine o sebi, jer lični rast nije uvijek udoban i prijatan. Ponekad to znači ostaviti toksične veze u prošlosti, napustiti partnere koji nisu dobri za nas ili recimo naučiti kako da kažete ne ljudima. 

Postoje neke manje prijatne stvari koje znače da rastete i razvijate se kao osoba i ukoliko ih primjetite ne trebate da paničite. U nastavku članka donosimo 7, ne baš tako prijatnih, stvari koje znače lični rast. 1. U ovom trenutku života vam je neprijatno. Niste zadovoljni svojom trenutnom situacijom i svakim danom postajete sve nezadovoljniji. Imate jak osjećaj i prosto znate da vaš život treba da se promijeni i izgleda drugačije. Stalno prispitujete svoju životnu svrhu i osjećaj sumnje se pojačava. 

Pitate se da li život ima smisla. Neudobnost je dio rasta pojedinca i ukoliko se osjećate ovako, bilo bi dobro da prihvatite ovaj osjećaj. 2. Vaš društveni krug se smanjuje. Uprkos brojnim internet prijateljima, u realnosti prijatelje možete da izbrojite na prste jedne ruke. Provodite manje vremena sa ljudima koji vam crpe energiju i donose sao negativnost. Imate potrebu da ih se oslobodite i zato ulažete više vremena u ljude koji vam znače. 3. Učite kako da kažete ne. Učite da kažete ne stvarima koje vam ne prijaju. 

U početku ste zbog toga osjećali krivicu, kao da se nekoga iznevjerili, ali sada znate da je najvažnije sebe staviti na prvo mjesto. To ne znači da sre sebični, jednostavno niste voljni da ugađate drugima. Postavljate granice i nećete da se obavezujete na više nego što možete da podnesete. 

4. Plašite se neuspjeha. Brinu vas promjene, brine vas nepoznato. Strah vas je da nećete ništa postići u životu. Brine vas šta vam budućnost nosi. Morate preuzeti rizik da biste došli do cilja. 5. Više vremena provodite sami. Uživate u vremenu samoće, tada se mentalno punite i odmarate. 

To je postala vaša dnevna rutina. 6. Ne brine vas šta drugi misle o vama. Komentare drugih više ne shvatate lično. Život je prekratak da biste se bavili mišljenjima drugih. 7. Čini vam se kao da vas više ništa ne uzbuđuje. Život je postao predvidiv, vaša rutina postala je dosadna. 

Više ne osjećate uzbuđenje kao ranije. Duboko u sebi znate da morate da radite na sebi i da počnete da se bavite svojim strastima. 8. Selektivno izlazite. Birate ljude i mjesta na koja ćete izaći. Osjetljiviji ste. 9. Provodite manje vremena na internetu. I dalje ste onlajn, ali radije birate realno druženje, nego internetsku komunikaciju.

Pokreće Blogger.