Vaš partner nema pravo da vam čačka po telefonu: 5 granica koje se ne bi smjele prelaziti u ljubavi

Već na samom početku svake veze parovi bi trebali poprčati o granicama koje se ne bi smjele prelaziti. 


Lične granice postavljate na osnovu vaših stavova i na osnovu onoga što ne tolerišete kod drugih ljudi. Ako ne znate koje granice bi trebali postaviti u svojoj vezi, ovo su neke od njih koje se ne bi smjele pogaziti. 1. Privatnost za lične stvari. 

Ono što je vaše vlasništvo - to je samo vaše i niko nema pravo to da dira bez vašeg dopuštenja. Na primjer vaš telefon, vaša torba, vaš računar ili bilo šta drugo. Vaš partner nema pravo da zahtjeva da pretura po vašim stvarima. On to može činiti isključivo uz vašu dozvolu. 



Preturanje po vašim ličnim stvarima vama iza leđa ne samo da je pogrešno već to pokazuje da vaš partner nema poštovanja. 2. Uvođenje zabrana. Svaki čovjek ima pravo da sa svojim životom radi šta poželi, ali uvijek će postojati oni koji će se htjeti petljati tu gdje im nije mjesto. 

Vaš partner ima pravo da kaže svoje mišljenje i ima pravo dati savjet, ali nema pravo da vam kao komadant govori šta se smije a šta ne. 3. Mijenjanje fizičkog izgleda. Kao i kod prethoden stavke, vaš partner ima pravo da iznese svoje mišljenje i kaže šta biste na sebi mogli poboljšati. 



Ali niko vam ne bi trebao govorite šta da promijenite na sebi zbog te osobe. Takve stvari donosite isključivo vi. 4. Ukidanje prijatelja. Vaš partner nema pravo da vam govori sa kim se smijete družiti i sa kim ne smijete. To isključivo od vas zavisi. 

5. Odvajanje od porodice. Ovo se nažalost prečesto dešava. Mnogi ljudi ne vole porodicu svog partnera pa zbog toga pokušavaju i njega odvojiti od njih. Ne trebate forsirati nikoga da se druži sa vašom porodicom, ali ne smijete nikome ni dozvoliti da vas odvoji od njih ako to nije nešto što vi želite. 

Postavljanje zdravih granica već na samom početku veze je iznimno važno. Ako ste ih postavili a vaš partner ne želi da ih se pridržava, to je stvar nepoštovanja.

Pokreće Blogger.