Svaka žena bi na lak način mogla provjeriti da li je muškarac vara: On vam to nesvjesno pokazuje

Muškarci su laki za prozrijeti, dovoljno je malo da proučavate njegovo ponašanje i kasnije ćete ga čitati kao knjigu. 


U pitanju je napad-iskupljenje način ponašanja. U psihologiji postoji određeni naziv za takvo ponašanje, a često se pripisuje muškarcima koji varaju. Kako ga definisati? Kada muškarac vara u njemu se odvijaju dva velika procesa razmjene emocija.

Prvo je potreba da se opravda, kako sebi tako i drugima, jer je i sam svjestan da to što čini nije dobro. Zato, kad ga suočite sa nekim od optužbi u koje sumnjate a on počne da se pravda i napada vas to je već prvi korak koji potvrđuje vaše sumnje. 



Ako muškarac nema drugu ženu pored vas, zašto bi mu bilo teško lijepim tonom objasniti "Draga, samo tebe volim, samo tebe želim, nikoga drugog. Ne postoji niko drugi" ili slično. Zašto je tako odbramben kada ga suočite sa svojim sumnjama? 

Vjerovatno zato što u njima ima dosta istine. Drugi tip ponašanja koji je često propraćen tim prvim je iskupljenje. Nakon što odigra ulogu života napadajući vas zbog vaših optužbi, počinje se javljati osjećaj krivice. Pa poslije toga muškarac postaje bolji, blaži ili susretljiviji prema vama. 



Možda će vas pozvati u vaš omiljeni restoran a to nije odavno učinio. Možda će vam kupiti lijep poklon iako vam nije kupio poklon mjesecima. A možda će jednostavno biti jako ljubazan prema vama, i ako to nije uvijek. Proučavanjem njegovog ponašanja možete dobiti sjajan uvid šta se dešava u njegovom životu kada vi niste tu.

Pokreće Blogger.