Mudri savjeti velikana: "Bolje živjeti jedan dan kao kralj, nego trista kao ovca"

Pronađite inspiraciju u svakom danu jer ona nam je neophodna da hrabro koračamo dalje.


Jutro je majka poslova, a noć majka misli. Dvostruko je zarađen novac koji je ušteđen. Ko se bez nekog određenog uzroka smeje, treba mu još vaspitanja. Možemo reći ono što ne znamo, ali ne možemo dati ono što nemamo. Jedan cvet ne čini venac.

Kad se lepa žena smeje, novčanik plače. Male lopove često vešaju u prisutnosti velikih lopova. Koračaj polako da se ne digne prašina. Ujutro je vino olovo, u podne srebro, a uveče zlato. Lepota ima lepo lišće ali gorke plodove. Ko nije nestrpljiv, nije zaljubljen.Usta se ponekad često smeju, a da srce o tome ništa ne zna! Nema svadbe bez suza, niti pogreba bez smeha. Proklet bio stomak koji se ne seća hleba što je jeo. Što više žrtvuješ svoje ja, toliko je jača i istinitija tvoja ljubav. Ljubav spreda nosi med, a straga žuč.

Nije lepo ono što je lepo, već je lepo ono što nam se sviđa. Ljubiti a ne biti ljubljen isto je kao odazvati se, a da te niko nije zvao. Poslednje odelo pravi se bez džepova. Ljubav ženama daje duha, a muškarcima ga oduzima. Sećanje na patnju udvostručuje sreću.Strani se jezik bolje nauči u kuhinji nego u školskim klupama. Stvar koja nam se svidja nije nikad dovoljno plaćena. U blagostanju se ne dime oltari. Ko nema dece, taj ne zna šta je ljubav. Više ima onih koji su u posedu bogatstva, nego onih koji poseduju bogastvo.

Ljubav je slepa, ali vidi izdaleka. Gde nedostaje snaga, nadoknađujemo je voljom. Bolje je živeti makar i jedan dan kao lav, nego stotinu godina kao ovca.

Pokreće Blogger.