"Zbog prave ljubavi se ne plače": 7 znakova da ste možda previše dobri za svog partnera

Mnogo je nesretnih veza u svijetu upravo zbog onih žena koje ostaju sa muškarcem koji nije dovoljno dobar za njih. Donosimo 7 pokazatelja da ste možda u vezi sa nekim ko vas ne zaslužuje:


1. Vaš partner je ljubomoran, nesiguran i neprestano traži razlog za svađu. Ako mislite da vezu treba graditi na slobodi i nezavisnosti, dajući svom partneru sve to, pa i više, ali on to ne cijeni i ne uzvraća istom mjerom - to je prilično alarmantan signal.

2. Ulažete mnogo više napora u sve što radite zajedno. Vi činite prvi korak nakon svađe, uvijek pravite kompromise, žrtvujući svoj ponos i stav. Kuhate, čistite, perete i družite se sa zajedničkim prijateljima kako biste mu ugodili ali on ne želi da se potrudi mnogo.  3. On ne razmišlja o problemima u vašoj vezi.Ako neko ne primijeti (ili ne želi primijetiti) nešto što vas uznemiruje ili boli, to je najvjerovatnije zato što ta osoba ne obraća dovoljno pažnje na vas. To jest, on jednostavno ne mari za vas i vaše emocionalno blagostanje. 4. On ne sluša kada pokušate objasniti zašto njegovo ponašanje uništava vezu.

Kada pokušate objasniti partneru zašto vam smetaju određene stvari i zašto mogu biti negativne za vas, njega i vezu generalno, on će barem pokušati otvoreno shvatiti ove riječi. Mora biti spreman da sluša, čak i ako su riječi neprijatne. 5. Stalno činite za njega ono što on nikad ne čini za vas.Prije ili kasnije jednostavno trebate prestati se mučiti oko partnera i suočiti se s istinom - ako vi morate igrati kako on zasvira da biste održali sklad u vezi onda ga i nećete mnogo imati. 6. Osjećate se kao da niste dovoljno dobri. Osoba s kojom ste u vezi treba da bude ponosna na vas.

Nije ljubav ako uvijek nešto prigovara, na primjer za način na koji se oblačite, za ono što vas zanima, ili čini da se stidite toga. 7. Često zaspite u suzama jer ste nesrećni. To je glavni pokazatelj da ste u pogrešnoj vezi. To je kada se osjećate tako loše razmišljajući o svojoj vezi, da počinjete plakati.

Pokreće Blogger.