Kada ženi uzimate muža - Budite svjesne da i nekoj djeci uzimate oca: Mudra žena objasnila

Preljuba je mnogo više od strasti. Iako je strast glavni pokretač koji je pokreće, ona je nedovoljan razlog da se sve to odigra i nanese velika šteta mnogim ljudima. 


Preljuba je ružna stvar čak i kada su dvoje tek u vezi, a još groznija stvar ako je u pitanju čitava porodica gdje su čak i djeca prisutna. Kada uzimate ženi muža to vam možda ne izgleda problematično, ali niko ne gleda stvari iz pravog ugla. 

Ako taj vaš muškarac ima djecu, tada tog čovjeka odvajate od porodice i od njegove djece. Tada je preljuba još gora stvar nego što bi inače mogla biti. Mnoge ljubavnice će reći na to "Ali da nisam ja, bila bi neka druga njegova ljubavnica". 



Pa ako je zaista tako, onda izgleda da je taj mušakrac zavistan o vezama sa drugim ženama, zar vam je to prihvatljivo? Ako je muškarac spreman čitavu porodicu staviti na kocku, pa čak i djecu za koju bi trebao dati svoj život, kakav je to čovjek? 

Rasturiti nečiji brak nije ni malo naivna stvar. Ne umanjujte bitnost braka! Ono se sklapa i pred Bogom i pred zakonom, i pred mnogim ljudima. Dakle, to nije mala stvar. Čak i ako je taj brak bio loš - trebao bi biti okončan prije nego što neka žena bude okrivljena kao razlog što se raspao. 



Možda vam sad to ne izgleda kao problem, ali kada ste u braku i imate djecu nijedan normalan čovjek ih ne bi ugrozio ili stavio u neprijatnu poziciju. Sa preljubama činite sve to. Možda vama izgleda kao da se "tek tamo neki brak" raspada, ali toj djeci se možda raspada čitav svijet!

Pokreće Blogger.