Prevara je opomena da ste sa pogrešnom osobom: 10 stvari koje bi trebali uraditi poslije prevare

Da li ste nekad sumnjale da vas je muž prevario? Prije svega, najvažnije je da budete sigurne da prevara nije lažna vijest, nego da se zaista desila. 


Donosimo vam 10 savjeta o tome šta biste trebali učiniti ukoliko se to desi. 1. Budite sigurne da ste zaista prevarene. Možda zvuči očigledno, ali prije nego odlučite da podnesete papire za razvoj budite sigurne da je vaš partner varalica. 

To je jako važno, jer ukoliko niste vidjele svojim očima da vas vara, postoji mogućnost da su glasine lažne. Ukoliko se muškarac povuče malo ili smanji komunikaciju sa vama, to ne mora da znači da vas vara. Možda jednostavno ima probleme koji ga muče, a sa kojima ne želi da vas zamara. 



Ukoliko želite da se uvjerite da li vara provjerite njegov telefon, njegov bankovni račun, porazgovarajte sa prijateljima i obratite pažnju na njegov email. 2. Distancirajte se. Ukoliko potvrdite da vas vara potpuno je prirodno da vas to pogodi, da želite da plačete ili vrištite. 

Međutim, uradite suprotno. Ljutnja nije uvijek dobra. Pokušajte da se distancirate od svega, to će vam dati vrijeme da razmislite šta i kako dalje. 3. Razgovarajte sa prijateljima i porodicom o tome. Žene često, kada saznaju za prevaru, svim silama pokušavaju da to sakriju od porodice i prijatelja. 



To je pogrešno – razgovarajte o tome, oni mogu da vas posavjetuju. 4. Ne zaustavljajte svoje emocije. Nema potrebe da se trudite da nosite osmijeh i ponašate se kao da se ništa nije desilo. To je nezdravo prvenstveno za vas, a onda i za vašu okolinu. 

Naravno, ne morate ni da plačete stalno pred svima, ali dopustite emocijama da se ispolje. 5. Vježbajte, pronađite hobi. Vjerovatno ćete se osjećati kao da vam nije do toga, ali vježbanje ili bilo kakav drugi hobi vam mogu biti od velike pomoći. 

Osim što će vam pomoći da izbacite svu negativnu energiju, vježbanje će vam pomoći i da izgledate bolje. 6. Razmislite da posjetite ljekara. Možda želite da se tesitrate na neke polno prenosive bolesti ili jednostavno trebate neke lijekove za smirenje. 

7. Ne krivite sebe. Mnoge žene prave ovu grešku – krive sebe za prevaru. Vi niste razlog zbog kog vas je muškarac prevario 8. Radite na samopoštovanju. Prevara može da poljulja vaše samopoštovanje. Ne dopustite da se to desi. 9. Obratite se terapeutu. 

 Možda će vam biti potreban stručan razgovor sa nekim. Terapeut vam može pomoći da prođete kroz emocije koje vas muče. 10. Ukoliko se vratite muškarcu, budite sigurne da to radite zbog svoje sreće. Nemojte da se vratite muškarcu ukoliko vas to ne čini sretnom, ukoliko vas to opterećuje ili vam nanosi bol.

Pokreće Blogger.