Od zgodnih muškarac možete dobiti malo zabave i mnogo brige: 5 genijalnih savjeta moje bake

Ako želite koristan i kvalitetan savjet koji će vam pomoći u životu, najbolje ćete dobiti od starijih baka.


Moja baka je bila prava mudrica uvijek je imala nešto poučno za reći i u mnogim situacijama mi je pomogla. Ovo su neki od njenih najboljih savjeta koje mi je dala. Vjerujem da će i mnogima od vas koristiti nekada u životu. 

1. Plašite se zgodnih muškaraca. Oni vam ne donose ništa osim malo zabave i mnogo brige. Oni su poput vatre koja bukti - na početku vas fino zagrijavaju ali već kasnije spaljuju sve oko sebe. Bolje je da nađete onog ko će vas postepeno zagrijavati 



2. Uživaj u sadašnjem trenutku. Jer to je jedini ključ sreće. Slušajte dobru muziku, jedite hranu koju volite, smijte se, činite ono što vas usrećuje. Naučite da zastanete, udahnete duboko, kafu popijete sa užitkom a ne u trenutku i sve nabrzaka.

3. Svakoj osobi dajte maksimalno 3 šanse. I upamtite kada njima dajete te šanse tada i sebi dajete šansu da postanete pametniji. 3 šanse su sasvim dovoljne. 4. Ne plašite se da steknete neprijatelje. Da, oni će vas možda uznemiravati, ali je bolje imati njih nego jeftine prijatelje. 



Neprijatelji će probuditi inat u vama da budete bolji, a prijatelji će vas povući na samo dno. 5. Nauči se strpljenju. Ako nemate strpljenja život će vas stalno testirati i dovoditi u neprijatne situacije, sve dok ne naučite imati strpljenja.

Pokreće Blogger.