Ne trošite dragocjeno vrijeme na ljude koji vas ne žele: Kako prestati voljeti nekoga ko ne voli vas

Ako postoji osoba koju volite jako a ne uzvraća vam iste emocije, onda je ovo tekst za vas.


1. Dajte sebi vremena za tugovanje. Dozvolite sebi da tugujete. Kada vaša ljubav nije obostrana, to boli. Da biste to prevazišli, moraćete sebi dozvoliti da tugujete zbog povređene i propuštene prilike. Nema ništa loše u prepuštanju svojoj tuzi, sve dok ne zaglavite u tom stanju. 

Zapravo, zdravije je ako se osjećate tužno i ne potiskujete svoje emocije nego da lažete sebe da ste ok i nosite to breme. Zato uvijek sve ožalite. Ovo će vam pomoći da stvorite okruženje za iscjeljenje kako biste se mogli nositi sa svojom tugom. 2. Držite se dalje od ove osobe.



Odvojite vrijeme da otugujete a zatim nastavite živjeti - jednostavno shvatite da ta osoba neće biti dio vašeg života. Ne morate u potpunosti da izbacite sjećanje na tu osobu, ali potrudite se da ne fokusirate svoju pažnju na nju i ostavite prostora za nekog novog. 

Ako je osoba koju pokušavate prestati voljeti neko na koga ste se dugo oslanjali i kome biste se mogli obratiti za emocionalnu podršku, pronađite drugog prijatelja koji će ispuniti tu ulogu. Pitajte nekog prijatelja da li možete računati na pomoć dok prolazite kroz teška vremena. 



3. Shvatite da će tako biti bolje za vas. Koliko god ta osoba bila divna, bolje je da ne volite nekoga ko vas ne voli i da ne trošite dodatno vrijeme na tu osobu. Štaviše, ljubav je slijepa za mane. Kada se zaljubite u neku osobu ne primjećujete mane i zbog toga patite.

Pokreće Blogger.