Ima nešto posebno u niskim ženama: 17 razloga zašto ih muškarci vole

Da li ste se nekad pitali zašto muškarci preferiraju niže djevojke? Naročito ako vi pripadate visokim damama ovo može biti frustrirajuće. Donosimo vam 17 razloga zašto je to tako. 


1. I muškarac je nizak. Ovo je jedan od najpraktičnijih razloga. Jednostavno je, ukoliko je muškarac nizak veće su šanse da će tražiti partnerku nižu od sebe ili jednaku rastom. 2. Vole da se osjećaju kao zaštitnici. Kada su krupniji od dame osjećaju se kao zaštitnici, kao moćni. 

3. Dopada im se kada dama nosi visoke potpetice. Muškarcima se uglavnom dopadaju visoke potpetice, a s obzirom da žele da se osjete kao zaštitnici, radije će izabrati nižu damu koja je, čak i kada obuje štikle, sitnija i niža od njih samih. 4. Niže djevojke se lakše ljube. 



Ljubljenje je jako važan dio u vezi. Kada su im partnerke niže, muškarcima je uglavnom lakše da ih ljube. 5. Niske djevojke su slatke. Ovo je jedna od glavnih stvari koja privlači momke kod nižih djevojaka. Muškarci misle da su one slatke jer su niže i malene. 

6. Niske djevojke su uglavnom sitnije građom. Ovo ne mora da bude pravilo, ali jako često niži rast prati sitnija građa. Baš to može biti glavni faktor koji privlači muškarca. 7. Muškarci vole da obaviju djevojke svojim tijelom. 



Možda zvuči malo glupo, ali muškarci vole zagrle djevojku i obuhvate je svojim tijelom, a to je mnogo lakše učiniti ukoliko je djevojka niža. 8. Dovoljno mjesta u krevetu. Sitnija i niža djevojka znači više prostora za muškarca u krevetu. 

Možda ovo zvuči konzervativno i zastarjelo, ali muškarci to zaista vole. 9. Vole da se osjećaju moćno. Kada su oni krupniji od dame javlja im se osjećaj da su moćni. 10. Dominantiniji su. 11. Društvo od njih očekuje da budu jači i krupniji. Samim tim oni radije biraju sitnije djevojke od sebe. 

12. Intimni odnosi su bolji sa sitnim djevojkama. Lakše im je da ih podignu i da isprobaju sa njima razne poze. 13. Zabava sa sitnim djevojkama je lakša. Mogu da ih ponesu, da trče zajedno, probavaju razne fizičke aktivnosti. 14. Niske djevojke izgledaju pristupačnije. 

Možda vam je ovo čudno, ali visoke djevojke ponekad mogu da izgledaju zastrašujuće muškarcima. 15. Oni izgledaju više. Ukoliko je djevojka niža od njih, muškarac će prividno da izgleda više nego što jeste. 16. Žele da budu od pomoći. Neki muškarci jednostavno žude za tim da budu od pomoći partnerkama.

Sitna, niska djevojka je prava za njih – mogu da joj pomognu da dohvati visoku policu, da joj otvore teglu i slično. 17. Ukoliko su oni viši od partnerke, automatski se osjećaju muževnije.

Pokreće Blogger.