Lijepo ponašanje je pola ljepote - 3 razloga zašto žena počne padati u očima muškarca

Da bi žena zadržala muškarca potrebno joj je mnogo više od ljepote i dobrog držanja.


Dešava se da muškarac odlijepi za ženom ali kasnije u potpunosti ohladi. Šta uzrokuje takvu promjenu ponašanja? U većini slučajeva nije problem u muškarcu niti njegovom ponašanju nego baš u ženi. Kada se zaljubljujemo obično padamo na ljepotu, šarm, posebnost i unikatnost. 

Ali, zaljubljenost je kratkog roka i prije nego što ona istekne potrebno je da se razvije određena doza ljubavi i povezanosti koja će održavati vezu u životu. Međutim, ta doza ljubavi se ne može roditi ako u karakteru ne postoji nešto što će osoba zavoljeti. 



Dakle, ako se muškarac zaljubio u ženu na osnovu njenog izgleda, njegova ljubav bi mogla vrlo brzo isčeznuti ako ne postoji ništa drugo u njoj što će zavoljeti. Ovakve stvari se mogu desiti i najljepšoj ili najzgodnijoj ženi, jer to nije mjerilo koliko će čovjek zavoljeti. 

Zaljubljenost u ljepotu kratko traje, zaljubljenost u karakter traje vječno - naravno u slučaju da je to pravo lice karaktera a ne neko izmišljeno. Ako želite izgraditi karakter koji neće otjerati voljenu osobu od vas, ovo su neke stvari koje bi trebali izbaciti sa dnevnog reda jer su ono što odbija suprotan spol. 



1. Psovanje. Jednoj dami ne pristoje vulgarne riječi i nepristojnno izražavanje. Ma koliko lijepe bile ovo vam može uskratiti ljepotu. 2. Ne prihvatanje komplimenata. Ako vam neko uputi kompliment nemojte ga odijati, ili ispitivati zašto je to rekao, da li to zaista misli... 

3. Ne ponašajte se odbojno. Kada vas muškarac želi zagrliti dozvolite mu, ne prevrćite očima na izjave koje vam se ne dopadaju, ne ismijavajte ga, ne pravite se pametnije. Sve su to stvari zbog kojih se muškarac lako ohladi od vas. 

Koliko se trudite da uljepšate svoj spoljašnji izgled, toliko bi trebali i unutrašnji. Jer je on taj koji zadržava ljubav u vašem životu. 

Pokreće Blogger.