Savjeti za jačanje veze: Pomozi ženi u kuhinji ne zato što ti ona tako kaže - Već zato što je voliš

Pomagati ženi u kućanskim poslovima nije ispod časti jednom muškarcu. To je više stvar ljubavi i ljenosti.


Mnogi muškarci i danas smatraju da je papučarski pomagati ženi u kućanskim poslovima. Mnogi i dalje misle da je to "ženski" posao i da je to njima ispod časti. Ali, vratimo se na definiciju ljubavi. Ljubav je emocija i sila koja spaja dvoje ljudi. 

Ljubav je sila koja nas tjera da udovoljavamo svom partneru i da ga usrećujemo. Ako nas ljubav navodi da usrećujemo partnera onda bi trebali imati prirodnu potrebu i da mu olakšavamo teške trenutke, zar ne? A ako vaš muškarac neće da vam olakša kućanske poslove, koliko vas onda uopšte voli? 



Kakav to muškarac bez ustručavanja gleda po cijeli dan tv ili igra igrice dok žena sprema tri obroka, čisti, pere, pegla? Tako nešto bi trebalo biti nedopustivo u ovo moderno doba i ni jedna žena ne bi trebala odobriti takvo ponašanje. Muškarac je dio njihovog doma, baš kao i žena. 

I on je zadužen da se brine o domu, zadužen je da čisti za sobom, zadužen je da hrani porodicu i djecu... Nije to samo uloga žene. Ljubav nas tjera da posvećujemo ljubav, pažnju i pomoć svom partneru, a ne da sve svaljujemo sa sebe na njega. 



To što prijateljima govorite da ne pomažete ženi u kući to nije nikakva pohvala niti pokazatelj vaše muževnosti. To je više pokazatelj koliko ste nezreli i bezobrazni. Sljedeći put kada vam žena dadne usisivač ili kutlaču u ruke, radije budite pravo muško pa joj pomozite.

Pokreće Blogger.