Sunce najviše cijenimo poslije najvećih oluja: 5 pokazatelja da ste na pravom životnom putu

Kada nam je život težak to ne znači da je loš ili da smo mi loši, već jednostavno da nas možda vodi u drugačijem smjeru od onoga što smo mi zamislili.


Znate kako kažu, sunce najviše cijenimo nakon najvećih oluja. Čak i najljepše boje duge se pojavljuju poslije velikih nevremena. Ista je stvar sa problemima u našim životima. Poteškoće nailaze na svačijem životnom putu i one su dio nas. 

Ako se pitate da li ste na pravom putu sljedeće sitnice bi vam mogle potvrditi da jeste: 1. Strahovanje: Sasvim je normalno biti zabrinut, ali ne dopuštajte da vas strah u poptunosti obuzima. 2. Osjećaj izgubljenosti: Ne možemo znati koja je naša životna svrha u određenim trenucima.



Ne možemo znati kuda nas život vodi, a ne možemo ništa ni isplanirati jer većina stvari nisu u našoj moći. 3. Iznenadni preokreti. Ako ste isplanirali određene stvari u životu ali se sve odigralo u potpuno drugom smijeru to ne znači da su vaši planovi ispali loši. 

Nije problem u vama, vi ste pokušali isplanirati život u svoju najbolju korist ali život ipak ima druge planove za vas i vodi vas ka njima. 4. Ne opirete se događajima koji vam se dešavaju. Suludo je pobunjivati se na stvari koje vam se dešavaju. 



Na primjer ako vas snađu neki veliki promašaji ili ako vas život usmjerava u potpuno drugom smijeru. Glupo je otimati se tome i forsirati i dalje stvari koje očigledno ne idu. Inat nije uvijek vaš prijatelj. 5. Imate manje ljudi oko sebe. To što je vaš krug prijatelja uži nego što je prije bio ne znači da je problem u vama. 

Kako čovjek stari tako postaje mudriji i zreliji a samim tim i ne trpi mnoge stvari i ljude koje je nekad prije trpio. Univerzum nam nekad sam pokazuje prava lica drugih ljudima. Samo nam se pokazuje koje ljude trebamo pored sebe a koje je bolje ukloniti sa liste dragih osoba.

Pokreće Blogger.