Žena može imati najljepši osmijeh kad joj se sve ruši: 5 ženskih osobina koje treba više poštovati

Neke ženske osobine mnogi smatraju slabostima, ali one su zapravo pokazatelj koliko su žene sjajna bića.


Postoje žene koje imaju sjajne kvalitete i potencijale u sebi a da toga nisu ni svjesne. Mnogim ženama je nametnut osjećaj niske vrijednosti, dok je nekima teško da shvate kakav sjaj u sebi posjeduju. Ovo su neke od ženskih kvaliteta koje ljudi ne poštuju dovoljno: 

1. Osjetljivost. Žene su emotivna bića i to im se često zamjera. Da žene nisu emotivne i osjetljive kao što jesu, ne bismo imali sjajne majke, sjajne sestre niti sjajne supruge. Njihova emocionalnost je ono što ih čini tako sjajnim, posvećenim i brižnim ženama. 



Umjesto da potcjenjujete njihovu snagu, podržite njihove izlive emocija. 2. Požrtvovanost. Iako ova osobina može biti loša po ženu, ovo je jedna stvar koja njenu dušu čini toliko velikom. Žene su sposobne drage osobe staviti ispred sebe. 

Spremne su ugoditi tuđim potrebama čak i kad njihove nisu ispunjene. To je nešto što treba više cijeniti. 3. Komplikovanost. Da, mnoge žene previše komplikuju stvari, ali ta komplikovanost proizilazi iz previše analiziranja. A to pretjerano analiziranje proizilazi iz želje da bude pažljivija, obazrivija i pametnija. 



Niko ne komplikuje bez razloga, sve je to posljedica obazrivosti, što je uvijek dobro biti. 4. Snaga. Zašto se ženama zamjera to što žele biti jake? Mnogi će reći da tako ostavljaju utisak arogantne, odbojne ili previše borbene žene. Ali to je daleko od toga. 

Biti snažna žena sa svim emocijama koje se u njoj nalaze je zaista veliki uspjeh. Žena može imati najljepši osmijeh na licu a iznutra najstrašnije patiti. To treba poštovati. 5. Odbrambenost. Baš kao što lavice brane svoju mladunčad, tako i žene brane svoju ljubav i svoju djecu. 

Možda će zbog toga često izgledati kao prave luđakinje, ali takve su kad im dirate tamo gdje ne biste trebali. Neke osobine koje se smatraju lošima, zapravo su pokazatelj koliko veličanstvena bića jesu žene. I prije nego što ih osudite, zbog bilo čega, dobro razmislite o tome.

Pokreće Blogger.