Psiholog Šahov objašnjava kad muškarac gubi interes za ženu - Ne dajite mu ono što mu ne treba

Psiholog Aleksandar Šahov se dotakao teme ljubavnih odnosa i objasnio šta je to što muškarce odbija kod žena.


Mnoge žene same sebe dovedu do toga da ih se muškarci zasite i onda kada dođe do toga ponašaju se kao da nisu imale pojma o tome. Socijalni psiholog, stručnjak za rodne i porodične odnose, Aleksandar Šahov, ponudio je svoje viđenje ovog problema. 

Mnoge žene pokušavaju da udovolje svojim muškarcima što je više moguće, a zaboravljaju na sebe, svoj život i svoje potrebe. Pretvoriti se u kuvaricu, čistačicu, dadilju i slično nije rješenje. Nema potrebe da činite bilo kakvu žrtvu radi nekog drugog. 



Ali u praksi se sve dešava drugačije. Čim žena izgubi sebe, svoje lične granice, prestaje da postoji kao ličnost, i muškarac prestaje da je primjećuje. „Takve žene mi često dolaze na konsultacije i pitaju: „ Sve sam mu dala, a on je otišao po drugu, zašto?" 

Jer ste dozvolili da vas izbriše iz svog uma" objašnjava stručnjak. Ali postoji i druga krajnost žene, to je ona koja ne želi da se prilagođava muškarcu uopšte i glumi hladnu kraljicu. I takve gube značaj u očima muškarca. Znači ni jedna opcija nije dobra.



Psiholog preporučuje da ispitate sebe i svoje potrebe, naučite da branite lične granice i obavezno proučavate mušku psihologiju. Većina žena ne razumije muškarce i pokušava dati ono što im nije potrebno, ali muške i ženske potrebe su različite. Za život u ljubavi i slozi nije važno iskustvo bračnih odnosa, već međusobno razumijevanje partnera.

Pokreće Blogger.