Ništa vas u životu ne sabotira bolje od pogrešnih uvjerenja: 5 zlatnih savjeta psihoterapeuta

Star Rose Bond nas uči sjajnim metodama uspjeha. Ona iza sebe ima nevjerovatnu istoriju, pokazala je ne samo da ima sjajne sposobnosti preživljavanja već i sposobnost da se izdigne kada je najteže. 


Star Rose Bond je živjela u bijedi, tuzi i problemima. Čitavo njeno životno iskustvo ju je navelo da se zapita šta je to što je ograničava i udaljuje od uspjeha, i shvatila je - njene misli i uvjerena. Ona je danas licencirani psihoterapeut koji uči ljude kako da poboljšaju svoje živote mijenjajući način na koji razmišljaju. 

Danas donosimo njenih 5 savjeta kako da promijenite svoj život na bolje. 1. Počnite od sebe: Ne možete se boriti protiv svih problema ako je probkem u vama. Da biste promijenili putanju vlastitog života, počnite sa tim kako se odnosite prema sebi. 



Budite spremni da priznate svoju krivicu u svojim izborima. Samo tada možete doživjeti promjene. 2.. Prestanite kriviti sve i svakoga oko sebe: Vrijeme je da se prestanete oslanjati na sve i svakoga. Vaš život određujete samo vi! Vi ste jedini odgovorni za svoje postupke i reakcije. 

Kada prestanete kriviti vanjske faktore, doći će do pomaka u vašem životu. 3. Odredite svoje mjesto u životu: Nemaju svi dobre resurse za kvalitetan život. Potrebno je da odvojite dobro vrijeme za sebe i shvatite šta želite postati, kako želite živjeti i da jasno definišete svoje ciljeve. 



Vaše mjesto na ovom svijetu ne zavisi od bilo kakvih ograničenja koje imate u glavi, objašnjava ova terapeutkinja. 4. Ne dozvolite da negativne misli kreiraju vašu stvarnost. Razmislite o ovoj izjavi: vaša sutrašnja stvarnost je ono o čemu mislite danas. 

Negativne misli mogu postati stvarnost ako to dozvolite. Ali imate sposobnost da promijenite svoje misli! Budite spremni da otpustite ono što vas sputava kako biste sebe osnažili. 5. Ispitajte svoja uvjerenja: 

Kada radite na stvaranju novog načina razmišljanja, možete doslovno reprogramirati svoj mozak, što znači da možete promijeniti svoju životnu putanju i postaviti je u pravom smjeru. I, šta onda još čekate? Bacite se na posao!

Pokreće Blogger.