Realna strana života u braku iz koristi -Željela sam raskoš a dobila raskoš i tužan život

Voljela bih da mi je neko objasnio da bogatstvo često sa sobom donosi i tugu i depresiju, a ne samo radost.


Da su mi prije deset godina rekli kako novac nije mjerilo sreće glasno bih se nasmijala i rekla da to samo budale pričaju. Ali, sada sam svjesna da je to apsolutna istina i smatram da to čovjek ne može znati sve dok ne iskusi bogatstvo i raskošan život.

Da se ne lažemo, novac je sjajan. Sa novcem dobijate jednu važnu stvar zasigurno, a to je sloboda. Kada imaš novca imaš slobodu da radiš sve što poželiš. Možeš sebi da priuštiš šta poželiš, putuješ gdje poželiš, rasipaš se koliko poželiš, uživaš u svemu što voliš.



Kada imaš novac ljudi te drugačije gledaju, više te poštuju i više žele da se sa tobom druže. Kada nemaš novac skoro nigdje nisi dobrodošao i ne otvaraju ti se sva vrata na koja pokucaš. Ja sam odrasla u siromašnoj porodici u kojoj nismo imali šta da jedemo.

Kao dijete, obećala sam sebi da ću se dobro udati, jer to je ono o čemu su babe stalno govorile. Nije mi bila bitna ljubav, bitno mi je da imam novca da priuštim sebi sve što poželim. I znate kako kažu - sve što čovjek želi svim srcem to mu se i ostvari.



Udala sam se za bogatog biznismena i živimo u braku skoro deset godina. On je dobar čovjek i volim ga, ali rijetko ga viđam jer mu je takav posao da mora stalno da putuje. Iskusila sam sve čari raskoša i bogatstva i došla u fazu depresije jer nemam više čemu da se radujem.

Garderoba, šminka, telefoni, auta... sve je to više izgubilo smisao - ne vidim nikakvu radost više u tome. Živim sama u ogromnom praznoj kući i borim se sama sa sobom da ne poludim. Nikada nisam vjerovala da ću ovo reći ali vjerujte najgora je stvar kada isprobaš sve i više nemaš čemu da se raduješ.

U mom životu više nema ništa što bih mogla da kupim ili doživim što već nisam. Sve sam isprobala i sve mi je dosadilo. Zato želim da posavjetujem mlade djevojke - nemojte težiti da budete bogate - Težite da budete srećne. Jer bogatstvo nije sreća, ali sreća jeste bogatstvo.

Pokreće Blogger.