U kojim situacijama nije pametno oprostiti preljubniku - Nije bitan čin koliko namjera

Preljuba nas uhvati često nespremne. Samo oni koji su je doživjeli znaju koliko bolna može biti. Ali šta činiti kada nam se baš to desi, da li ostati pored osobe koja nas je izdala ili otići? 


Ovo je pet situacija kada nije pametno ostati uz osobu koja vas je pevarila i pogazila vašu ljibav: 1. Preljubnik ne priznaje da je pogriješio. Priznanje je pola oproštaja. Kada se čovjek iskreno pokaje i kada shvati veličinu svoje greške tada oproštaj i nije toliko velika stvar. 

Ali ako imate posla sa osobom koja se i dalje pravda za to što je učinjeno ili koja govori da je neko drugi kriv zašto je ishod takav, trebate znati da takve osobe ne zaslužuju oproštaj niti drugu šansu. 2. Preljubnik ne želi da priča o tome što se desilo.



Ako naprosto ne želi da daje detalje kada mu tražite to onda i dalje nešto skriva. Osoba koja zaslužuje vaš oproštaj će učiniti sve da ga dobije i otkriće vam sve što želite i trebate znati. 3. Preljubnik se ne želi mijenjati. Oproštaj je moguć samo pod uslovom ako vaš partner želi da se promijeni. 

To podrazumijeva da prihvati vaše nove uslove i da promijeni navike koje vam se nikako ne dopadaju ili koje su ga navele na prvom mjestu. 4. Preljubnik i dalje ruši vaše samopouzdanje. Ako vaš partner poslije prevare loše utiče na vaše samopouzdanje trebate znati da to nikako nije dobro za vaš napredak.



5. Oprostite ali vas muči. Mnogo je ljudi koji su pokušali oprostiti preljubu ali su ubrzo shvatili da ih to i dalje proganja i da ne mogu živjeti sa tim. Ako ste jedna od tih osoba bolje je da okončate svoju muku nego da je produžujete. Prije ćete preboljeti tu osobu nego izdaju.

Pokreće Blogger.