Stvari koje ne bi trebali držati u kući: Za pokvarene satove se vjeruje da privlače lošu sreću

Ako želite u svojoj kući osigurati protok pozitivne i dobre energije veoma je bitno da poslušate pravila feng šuija.


Pokvareni satovi. Ovo je jedno veliko NE prema vjerovanju feng šuia. Ovakve satove bi trebali ili popraviti ili baciti. Sve sprave koje su namjenjene da rade bi trebale biti ispravne. Pokvaren sat bi mogao simbolizovati da osobe koje žive u kući mogu biti takođe zaglavljeni u vremenu. 

A naravno niko to ne želi - riješite se tog sata i krenite naprijed u životu. Stara istrožena odjeća. Prema feng šuiu nije dobro držati istrošenu ili prljavu garderobu u ormaru jer ne označava prosperitet. Staru, istrošenu garderobu je najbolje baciti kako bi ostavili mjesta za bolje stvari. 



Pogotovo je ne bi trebali držati ispod kreveta. Pokvareni uređaji. Mnogi feng šui stručnjaci vjeruju da nikako ne bi trebali u kući držati jako stare pokvarene uređaje jer baš takvi narušavaju izgled kuće i potiču lošu, pokvarenu energiju. 

Mnogi vjeruju da ovi uređaju negativno utiču čak i na raspoloženje. Polomljeni predmeti. Bilo da su figurice, posuđe ili predmeti ako su oštećeni ili polomljeni feng šui savjetuje da ih se riješite. Napukle i oštećene stvari bi mogle negativno uticati na energiju u kući. 



Zamijenite ih čitavim stvarima koje će stvoriti novu i bolju energiju. Uvenulo bilje. Ako ste ljubitelji biljaka a pritom pratite i feng šui pravila veoma je važno da uvelo bilje potšišate jer uvelost biljaka stvara uvelu atmosferu u domu. 

Mnogi feng šui stručnjaci takođe vjeruju da osušeni listovi biljaka privlače loše zdravlje. Sve što budi loše uspomene. Ako u svojoj kući imate bilo šta što vas podsjeća na ruža događaj bolje je što prije da to izbacite. Čak i ako je u pitanju poklon od neke osobe koja više nije među vama. Sve što vam ne prija tome nije mjesto u vašem domu.

Pokreće Blogger.