Budi prioritet - Ne opcija: Životna pravila kojih bi se trebala pridržavati svaka mudra žena

Budimo realni, svi smo mi bili nekome drugi izbor. Bili smo druga opcija, osoba za utjehu, osoba za zabavu ili za ponekad. 


Neko je presjekao i rekao nikada više, a neko i dalje pristaje da bude ta osoba. Od malih nogu smo učeni da prihvatamo gubitke u igrama, ali nismo svi naučeni kako da se naviknemo na gubitke u ljubavi i prijateljstvu. Zbog toga mnogi forsiraju veze koje su odavno trebale biti okončane. 

Niko ne bi trebao pristati na mrvice ljubavi kada može imati, figurativno govoreći - čitav hljeb. Svaka žena bi trebala imati toliko dostojanstva da nikada ne dozvoli da nekome bude opcija za ponekad. Nažalost, previše takvih ima. 



Takve su postale baš zato što su izmanipulisane, nekada u prošlosti ili u sadašnjosti od strane muškarca. Žene koje pristaju da budu druga opcija ili da budu "za ponekad" su zapravo žene koje su izmanipulisane da vjeruju da ne vrijede mnogo. 

Prekinite taj šablon manipulacije, presijecite konce sa kojima ljudi upravljaju vama i oslobodite se pogrešnog vjerovanja. Svaka žena ima svoju vrijednost. I ona koja sama živi, i ona koja nema nikvo zaposlenje, i ona koju drugi osuđuju zbog njenih izbora. 



Sve vi imate svoju vrijednost a ona se krije u vašoj dobroti. Koliko ste spremni pomoći drugim ljudima toliko vrijedite. Pustite automobile, vrijednost, telefone i nekretnine... Vrijednost se mjeri po dobroti. A dobra žena nikada ne bi trebala pasti na muškarca koji je ne želi staviti na prvo mjesto. 

Ne treba vam muškarac koji ni sam ne cijeni ono što jeste i ono što mu možete biti. Ostavite prostora za čovjeka koji će se posvetiti samo vama. Budite prioritet, nikada opcija.

Pokreće Blogger.