Srodna duša je obično drugačija od onog u šta vi vjerujete - To je osoba za koju se život daje

Ljubavni filmovi koje gledamo od malih nogu su nam često dali pogrešno shvatanje ljubavi. U filmovima vidimo sretne trenutke, pa zatim tužne i komplikovane, pa zatim srećan kraj... i pitamo se gdje je naš srećan kraj? Poenta je da ne postoji srećan kraj!


Često postajemo toliko zaneseni čitavom ljubavnom pričom da nismo sposobni shvatiti šta je prava ljubav a šta nije. Borimo se za svoju ljubav koja nam obično zna biti preteška. U isto vrijeme, kad je u našoj vezi sve lako i glatko, odmah pomislimo da ni tada nešto nije u redu. 

Pa šta je onda prava ljubav, kako izgleda ta srodna duša? Svako ima svoje ideje o ljubavi i odnosima. Svi otprilike zamišljamo kako će partner izgledati, kako će se događaji razvijati, kakav će biti prvi spoj / poljubac / izjava ljubavi. 



Ali obično, stvarnost bude potpuno drugačija od toga, i zbog toga se često razočaramo čak i sa dobrim i kvalitetnim osobama. Poenta je shvatiti da prava ljubav ne bi trebala biti teška. Naravno, postoje ljubavi između kojih stoje prepreke i to nije pokazatelj da vaša ljubav nije prava. 

Ljubav nije prava ako su prepreke postavljene direktno između muškarca i žene. Tj, ako je njima samima teško ostvariti normalnu vezu jedno sa drugim. Mnogi ne podnose nevolje i poteškoće, pa se umore od "borbe" za ljubav, i zbog toga je gube.



Da, ljubav zahtijeva napore, opraštanje i strpljenje, ali sve to ne bi trebalo biti previše naporno ni za jedno od partnera. Ako morate učiniti nešto izvan svoje moći samo da biste održali ljubav u životu, vjerovatno ćete to morati činiti cijeli život! Odnosi bi trebali biti laki! 

Ako je nešto pošlo po zlu, to znači da jedan od vas koči. Ako nešto nije u redu, onda jedan od partnera ima nerealna očekivanja o tome šta bi mu drugi trebao dati ili učiniti. Loši periodi su normalna pojava u svakoj vezi, ali oni su upravo to - periodi. 

Period je vremenski dio od nekoliko mjeseci, ne duže. Ako je veza loša duže od godinu dana to je dobar pokazatelj da ona ni ne funkcioniše. Trebali biste biti bliski sa svojom voljenom osobom, sa kojom je lako prebroditi sve loše periode. Ne jurite za idealom. Srodna duša je osoba za koju biste život dali. Toliko! 

Pokreće Blogger.