Priča muškarca: Prohtjevi moje bivše žene su me odveli u ruke ženi koja nije zahtijevala ništa

Svako ima određeni nivo tolerancije do kojeg može nešto da istrpi, ali kada ga pređete - teško da se možete vratiti nazad.


Moja supruga je bila jako zahtjevna žena. Mislila je da zato što jako dobro izgleda, da može sve da vrti oko malog prsta i da sve bude po njenom. Malo je takvih budala koje će to trpiti. Ja sam pokušao, i nakon 7 godina braka otišao sam od nje. A što je najgore, ja sam ispao negativac pred svima!

Oboje smo radili jutarnje smjene i sastajali se oko tri popodne u zajedničkoj kući. Nije htjela da sprema ručak pa smo uvijek jeli iz pekare ili kada ja spremim nešto domaće. Ista stvar što se čišćenja tiče, više sam ja čistio dok je ona uvijek imala nešto drugo za uraditi.



Moj prag tolerancije je bio jako visok i nalazio sam načina da se izborim sa svim tim, ali sam znao da jednog dana neću biti u stanju više da trpim. Nije samo poenta tog fizičkog posla, već i njenog ponašanja. Konstanta nervoza i odbojnost prema meni.

Naravno, ni za to nikada ona nije bila kriva nego kako bi ona rekla - to su ženski hormoni. Ne znam ništa o hormonima ali znam da ne želim pored sebe ženu koja je konstantno nezadovoljna i nervozna. Kada je zagrlim - odmakni se od mene dosadan si. 



Kada se odmaknem - što nikada nećeš da mi priđeš? Život sa njom je bio prava noćna mora. Bila je zaista lijepa i zgodna žena koju su mnogi željeli pored sebe i bio sam ponosan što je imam. Ali njena ljepota je sa takvim ponašanjem počela nestajati.

Svaki dan mi je postajala sve odbojnija. U međuvremenu više sam se družio sa koleginicom sa posla koja je zaista bila sjajna. Odlučio sam ostaviti svoju suprugu i započeti vezu sa njom. Već tri godine sam u novom braku i nikada nisam bio srećniji.

Naravno, i moja sadašnja supruga ima promjene raspoloženja i perioda kada je tužna ili nervozna, ali ne odbacuje me u tim trenucima, niti ja nju. Dozvoljava mi da budem uz nju i da joj pomognem, što nas zaista čini jačim parom iz dana u dan. Pored toga uvijek otvoreno pričamo o našim osjećanjima, što moja bivša supruga nikad nije htjela. 

Nije ljepota ta koja je bitna u vezi. Da bi sa nekim lagodno živio morate živjeti na istoj stranici, morate biti jednaki i poštovati jedno drugo. A ne samo misliti na sebe i izdavati svoje prohtjeve. Na kraju krajeva, prohtjevi moje bivše žene su me otjerali u ruke ženi koja od mene nije tražila ništa.

Pokreće Blogger.