Ne gubite one koji su ostali zbog onih koji su otišli - Kako živjeti život ako i dalje mislite na bivše

Svi znamo koliko je teško živjeti bez nekoga ko je nekad bio dio vašeg života a sada to više nije. 


Svi znamo kako je izgubiti nekoga za koga ste mislili da će uvijek biti. Ali ne možete stalno razmišljati o tome, stalno zvati one koji su otišli. Ne možete živjeti s nadom koja se neće ostvariti. Na kraju krajeva, ako neko želi biti u vašem životu, biće. Uprkos svemu. 

Učiniće sve što može da bude tu. Ne trebate i dalje voljeti osobe koje su vas napustile, ali ne trebate ih ni mrziti. Volite ih drugačije - kao nešto što se dogodilo ali nikada se neće ponoviti. Volite lekcije kojima su vas naučili. Poželite im svako dobro kad pomislite na njih. 



Ne tražite od njih više nego što mogu dati u ovom trenutku. Umjesto da razmišljate i fokusirate se na ljude koji su otišli, fokus stavite na one koji su još tu. Fokusirajte se na one oko sebe koji vas cijene i poštuju. Fokusirajte se na ljude koji su vrijedni vaše ljubavi. 

Fokusirajte se na ljude koji vas osnažuju. Pogledajte oko sebe: ima mnogo ljudi kojima je potrebna vaša ljubav. Ne uzimajte ih zdravo za gotovo i ne zanemarujte ih zbog uspomena na ljude koji su otišli.. Ne gubite dodir sa onim što imate, jureći za onim što više nikada neće biti. 



Propustićete zaista divne stvari ako se nastavite nadati i čekati one koji su nestali. Vaša prošlost vam krade sadašnjost i budućnost. Ne živite u sjećanjima - to je izmišljen život. Živi stvarnost - ona je stvarna. Otvorite se svijetu i dopustite mu da ispuni prazninu koja je nastala novim ljudima, novim iskustvima i novom radošću.

Pokreće Blogger.