Ženske greške zbog kojih se muškarci najčešće ohlade - Ne budite previše dostupne

Ako želite zadržati muškarca za sebe potrudite se da izbjegnete klasične greške koje mnoge žene čine:


Ne poštuješ sebe: Žena treba, prije svega voljeti i poštovati sebe. Tada će se drugi ponašati prema njoj na isti način. Muškarac će brzo izgubiti interes za damu kojoj nedostaje samopoštovanje. Čak i ako pokušate odglumiti, oni će to osjetiti.

Previše ste pristupačni: Čovjek je po prirodi lovac, a to se odnosi i na dugoročne ljubavne veze. Nije mu zanimljivo kada sve ima na tacni, dadnite mu povoda da se bori za vas. Nemate svoj privatni život: Vaš život ne bi trebao da se vrti samo oko muškarca. 



Trebali biste imati svoje interese, prijatelje, hobije. Takva žena je mnogo zanimljivija muškarcima! Svoju nesigurnost projektujete na muškarca. Ako sami ne možete shvatiti svoje emocije, ni vaš partner ih neće shvatiti i tako ćete lako ulaziti u sukobe. 

Imate neriješene psihološke probleme iz svoje prošlosti. Često se dešava da se muškarac trudi najbolje što može, iskren je s vama i nježan, ali vi se počnete ograđivati od njega. Jer, nekad u prošlosti ste bili jako opečeni na polju ljubavi i sada vam je život ispunjen strahovima. 



To je razumno, ali vaš partner ne smije ispaštati zbog toga. Za sve krivite njega: Ako muškarac primijeti da ga krivite za apsolutno sve njegove i svoje probleme dovodite se u mogućnost da ga izgubite. Trebali biste naučiti biti odgovorni za svoje postupke, a ne prebacivati krivicu na druge. 

Ne poštujete ga: Ne shvatate ozbiljno njegova mišljenja i odluke, smatrate da su njegova osjećanja i uvjerenja smiješna. Ne morate tražiti razlog da ga kritikujete, postanete znatiželjniji za njegova izlaganja i dajte više razumjevanja za njegove riječi.

Pokreće Blogger.