Naučite kćerke da zavole sebe prije nego što zavole muškarca - 7 lekcija kojima ih trebate naučiti

Ako želite da vaše kćerke odrastu u sretne i ispunjene mlade dame, naučite ih sljedeće stvari. 


1. Ne treba ti muškarac da bi bila srećna. Zaboravite na one priče da svaka žena treba čekati princa na bijelom konju. Zaboravite na one priče gdje ubjeđujete svoje kćerke da se trebaju udati što prije i osnovati svoju porodicu. Dozvolite im da same shvate šta žele a šta ne žele. 

Dozvolite im da prvo zavole sebe prije nego što zavole muškarca. 2. Sama si odgovorna za svoju sreću. Objasnite im ovim riječima: Ne čekaj novac da bi bila srećnija, ne čekaj prijatelje da bi se osjećala ispunjenije. Ne čekaj muškarca da bi se osjećala voljenije. 



Svako je tvorac svoje sreće. Samo osoba koja je sposobna biti srećna sama sa sobom će biti zaista srećna. 3. Ne dozvoli da te loši ljudi navedu da se odvojiš od svijeta. Kada te povrijede i uvrijede ne zatvaraj se u sebe. Ne odvajaj se od svih ostalih samo zbog nekolicine loših ljudi. 

Nauči svoju lekciju i hrabro tragaj za onim ko će ti biti sjajan prijatelj i podrška. 4. Cijeli svijet je pred tobom. Mlada si, ne dozvoli ni jedan pad da te spriječi da nastaviš dalje podignute glave. U svom životu ćeš doživjeti svašta, i sreću i bol i tugu.



Jednoga dana ćeš se sa smijehom na licu prisjećati svih loših trenutaka i tada ćeš shvatiti da su ti i oni dragi, jer te potsjećaju koliko si snažna bila. 5. Ljepota je za svakoga drugačija. Ono što je lijepo tebi nije nužno lijepo svim ostalima. Ne prilagođavaj se tuđoj slici savršenstva već svojoj vlastitoj. 

Budi ono što ti želiš biti, a ne što drugi žele. Koračaj ka svojoj sreći a ne ka tuđoj. I kad pronađeš svoju srodnu dušu ne strahuj da će te zamijeniti i ne žali se kako ima ljepših cura od tebe, jer ti si njegova slika savršenstva - i uživaj u tome.

Pokreće Blogger.