Danas mnoge bake izgledaju bolje nego mlade djevojke - 7 navika koje bi vas mogle postariti

U današnje doba mnoge bake izgledaju bolje nego mlade djevojke. Ako želite biti mladoliki i u zrelim godinama, upamtite klasične greške koje činimo a postare nas.


1. Loša kontrola stresa: Da, živimo konstantno pod uticajem stresnih okolnosti i teško ga izbaciti stres u potpunosti, ali ipak možete naučiti kontrolisati ga. Mnogi naučnici su došli do otkrića da stres u prekomjernoj mjeri može dovesti do raznih problema, uključujući i preuranjeno starenje kože. 

2. Pijenje tečnosti iz flaše: Kada pijete vodu, sok ili bilo šta drugo iz flaše vaše usne se naboraju. Pijenje flaširanih napitaka su najčešći razlozi zašto ljudi dobijaju nabore oko usana. Ista stvar je i sa slamkama. 3. Previše mliječnih proizvoda: 



Mnogi naučnici vjeruju da mliječni proizvodi mogu izazvati upale u organizmu ako se koriste u prekomjernoj količini. To bi moglo dovesti do usporenja detoksikacije organizma što bi kasnije moglo dovesti do preuranjenog starenja kože. 

4. Gazirana pića: Istraživanja iz 2017 godine pokazuju da gazirana pića negativno utiču na mozak i pamćenje, ali isto tako i na neke ostale segmente. U njima se obično nalazi puno šećera koji bi mogao imati loš uticaj i na kožu. 5. Previše kafe: Kofein je diuretik.



To znači da podstiče vaše tijelo da izbacuje više tečnosti i čini vas više dehidriranima što bi vašu kožu moglo učiniti strijom i umornijom na izgled. 6. Ne njegujete svoju kožu. Pored unutrašnje hidratacije (pijenje dovoljno tečnosti) veoma je važno da njegujete svoju kožu i spolja. 

Odgovarajuće kreme i losioni mogu zaista doprinijeti očuvanju vaše kože. U današnje vrijeme žene se sve više okreću ka prirodnoj kozmetici nego ka onoj prepunoj sumnjivih sastojaka. 7. Nedovoljno vode: Naše tijelo se sadrži od oko 60% vode i ona je najvažniji faktor za naše normalno funkcionisanje.

Pobrinite se da pijete dovoljno tečnosti, niti previše niti premalo. Neka optimalna količina je oko dva litra vode na dan, ali nemaju svi iste potrebe. 8. Prevelika izloženost suncu. Sunce nam prija, sunce pojačava vitamin D u našem tijelu. 

Ali baš kao i sve ostalo, u prekomjernoj količini može biti veoma štetno. Postoji priča jednog vozača autobusa, koji je tokom vožnje uvijek bio izložen suncu samo sa lijevom stranom lica. Ta strana koja je bila izložena suncu više je zapravo izgledala jedno 10 godina starije od druge strane lica. 

9. Neaktivnost. Umjerena ili redovna fizička aktivnost ima veoma pozitivne učinke na tijelo. Ako ste konstantno neaktivni, vaša koža počinje da izgleda opušteno i istroženo. 10. Premalo sna. San je krucijalan faktor u čovjekovom životu. Potrebno nam je da sebi obezbijedimo dovoljno sna svaku noć kako bi se naše tijelo regenerisalo onako kako ono to želi. Optimalna dužina sna odraslih osoba je oko 7-8 sati.

Pokreće Blogger.