Za svađu je potrebno dvoje - 5 pokazatelja da ste vi krivac za probleme u vezi

U mnogim ljubavnim vezama jedno od partnera često ne vidi da je baš on uzročnik svih problema. Ovo su neki od znakova da ste baš vi krivi za svađe, raspravke i udaljavanje.


1. Sumnja u sebe. Ako vas partner voli, uvijek se prema vama odnosi s poštovanjem i svaki dan govori da ste lijepi, onda nema potrebe da stalno ponavljate kako niste dovoljno lijepe ili zgodne. 2. Stalne sumnje da vas vara. Konstantne optužbe da vas partner vara mogu izluditi i vas i njega.

Ili istražite do kraja da li vas vara ili prestanite optuživati kada nemate dokaze. 3. Neozbiljne svađe. Vaš partner bi trebao ozbiljno shvatiti vaše emocije i uzeti u obzir vaše mišljenje. Ali ako se stalno svađate s njim zbog sitnice, zapitajte se je li vaš bijes opravdan.



Možda samo tražite razloge za svađu sa voljenom osobom. Tako možete uništiti vezu ili odgurnuti partnera, jer ne vjerujete da ste vrijedni njegove ljubavi. Ako je to slučaj, trebali biste se podsjetiti na svoju vrijednost. Podsjetite se da je s vama s razlogom. 

4. Osjećaj da ste primorani da se ponašate (ili gledate) na određeni način. Ako vaš partner je s vama iz pravih razloga, ako vam kaže da ste lijepi i kada niste dotjerani, onda ne biste trebali osjećati potreba da se svakodnevno ulažete previše truda i pažnje u svoj izgled ili na ponašanje. 



Morate naučiti primjećivati ​​svoju ljepotu, unutrašnju i vanjsku. I prestanite biti tako zahtjevne prema sebi. 5. Ni same ne znate šta želite: Pokušajte utvrditi šta vam tačno donosi zadovoljstvo a šta nezadovoljstvo. Na kraju krajeva, ne možete naučiti svog partnera kako vam udovoljiti ako ni same ne znate šta želite.

Pokreće Blogger.