Da li je tačna izreka "Svi muškarci varaju, samo neki ne znaju sakriti" - Sa psihološkog gledišta

Da li je zaista došlo doba kada svako svakog vara ili su to samo priče onih koji žele opravdati svoje preljube?


U narodu je poznata izreka: "Svi muškarci varaju, samo ne uspijevaju svi to sakriti." Da li u tome ima istine ili je to individualna stvar? Da neki muškarci su spremni na preljubu, ali to ne znači da je svaki od njih spreman imati aferu sa strane i ugroziti odnos sa voljenim partnerom. 

Studije su pokazale da sljedeće vrste muškaraca vjerovatno neće varati: Monogamni muškarci: To su muškarci koji iskreno vole svoju partnerku i ne žele ni jednu drugu pored sebe. Takvi pojedinci jednostavno ne žele iskusiti požudu za bilo kim osim za voljenom osobom. 



Odgovorni muškarci: Vrlo ozbiljno shvaćaju zavjete i ljubavna obećanja. Za njih je vijernost stvar poštovanja i odgovornosti i sve mimo toga je za njih glupost. Pristojne ličnosti: Takvi ljudi su ponosni na vlastiti odgoj i smatraju izdaju znakom podlosti i gluposti. 

Većina muškaraca voli se hvaliti svojim "uspjesima" u zavođenju žena, ali to apsolutno nije tipično za pristojnog partnera. Mamini sinovi: Ovaj tip je odgojen u duhu apsolutnog obožavanja žene. Njegova majka ga je naučila kako se ponašati prema ženi i on će to uvijek poštovati. 



Psihološki zrele osobe: Takvom muškarcu je dovoljno da pored sebe ima osobu koju voli i koja ga voli. Sa njom želi da putuje kroz život i da stvara uspomene. Druge ga ne zanimaju. Uživajući u povjerljivoj vezi sa svojom partnerkom, psihološki zreo muškarac nikada neće uništiti takvu vezu radi prolaznih zadovoljstava.

Pokreće Blogger.