Ako vas partner više ne privlači tada ostajete u vezi iz pogrešnih razloga: Psihologija srećnih odnosa

Ako ste u vezi koja vas ne čini sretnima, tada živite tuđi život, i živite život koji ne vodi nigdje.


Ponekad se vezujemo uz osobu sa kojom nam je samo ugodno ili zato što se previše bojimo biti sami. Ali veza ne fukncioniše tako. Morate prekinuti vezu koja vam ne donosi poptunu radost i vezu u kojoj ostajete zbog nekih spoljašnjih razloga, a ne zato jer se vama ostaje. 

Dalje u tekstu se nalaze neki od najčešćih znakova koji ukazuju da vas partner čini nezadovoljnima i da je vrijeme da okrenete novu stranicu u svom životu. Ako primijetite ove znakove u svojoj vezi vrijeme je da razmislite šta ćete dalje. Pronalaženje zajedničkog jezika postaje sve teže: 



Vi i vaš partner niste više na istoj valnoj dužini, pa prestajete da se slažete oko mnogo stvari. Stalno se svađate i raspravljate. Vjerovatno ste se već počeli pitati vrijedi li uopšte održavati ovu vezu, zar ne? Sve manje vremena provodite sa partnerom: 

Radije ga provodite sa prijateljima ili porodicom. Sve se više udaljavate od partnera, a za to postoje razlozi. Ovaj jaz između vas ne može se zanemariti. Čini vam se da vas ova veza doslovno iscrpljuje. Toksična veza se odražava i na čovjekovo fizičko stanje.



Ako ste u takvoj vezi, velike su šanse da se osjećate kao da ćete poludjeti ili kao da nemate volje ni za čim. Nije čudo što mnogi ljudi postaju depresivni baš kada se nalaze u lošoj vezi. Što više vremena provodite sa partnerom, to se više umorite. Da li to želite za sebe? 

Više ne osjećate privlačnost prema partneru kao nekad. Kad iskra nestane, vaša privlačnost prema partneru nestaje s njom. Ljubav i strast su ono što pokreće vašu vezu. To je ono što vas čupa iz svih konflikata, svađa, udaljavanja... Bez toga ćete se brže udaljiti i zamrziti.

Pokreće Blogger.