Kako izgleda savršena žena u očima muškarca - Duga kosa je sinonim za ljepotu

Poznata američka kolumnistica Gabrielle Seyrig 2014. godine istraživala je stotine naučnih studija o tome šta muškarci zaista traže od suprotnog spola. 


Kroz svoja istraživanja došla je do zaključka kojih 7 stvari muškarci najviše vole kod žena. 1. Nježnost. Većina ljudi su istakli kako im je jako bitna nježnost kod žene. To je nešto čime žena osvaja i zadržava. 2. Dobar parfem. Kao što žene oduševljava dobar parfem kod muškaraca tako je i kod njih. 

Odaberite unikat i zanosan parfem koji će ih oboriti sa nogu. 3. Obline. Iako živimo u svijetu gdje se propagira da bi svaka žena trebala biti mršavica, muškarci ipak vole vidjeti obline kod žena. Koji kilogram viška im uopšte neće smetati. 



4. Elegancija. 50% muškaraca potvrdilo je dugo poznatu istinu - žene u suknjama i visokim potpeticama najveća su slabost. Ne radi se o tome koliko će suknja biti kratka, već da to izgleda elegantno. Manje od 10% ispitanika navelo je da im se sviđaju djevojke u sportskoj odjeći. 

5. Preuzimanje inicijative. Iako se mnoge žene plaše da bi tako mogle izgledati navalentno, mnoge muškarce iznimno privlači činjenica da žena želi uzeti stvari u svoje ruke. 6. Smisao za humor. Većina muškaraca su naveli da obožavaju kada žena ima smisla za humor, tačnije da zna da se našali i na svoj i na tuđi račun, takođe i da zna nasmijati ljude oko sebe. 



7. Duga raspuštena kosa. Oko 58% ispitanika su naveli da savršena žena po njima ima dugu kosu, dok su svezana kosa, pletenica i punđa dobili oki 9%. Duga raspuštena kosa je oličenje ženstvenosti prema njima, i obožavaju je vidjeti.

Pokreće Blogger.