Zašto su Ovnovi, Bikovi i Strijelci tako posebni - Koliko su tvrdoglavi toliko su i sjajni

Ovan, Bik i Strijelac su znakovi Zodijaka koji imaju dosta sličnosti u svojim karakterima i ponašanju.


Ovan je, zahvaljujući vladajućoj planeti - Marsu, jedan od najaktivnijih horoskopskih znakova. Ovan je vatreni znak koji obožava da flertuje i preuzima inicijativu kada dođe do romanse. Iskrenost, lojalnost čast i autentičnost su njihove najveće vrijednosti. 

Ako vam je partner ili prijatelj Ovan ne treba se plašiti da će vas iznevjeriti. Da bi zadržali pažnju Ovna morate biti isto toliko energični i uzbudljivi kao i on. Živi u realnom vremenu i nije mnogo fokusiran na budućnost. Njegova filozofija je da treba živjeti u sadašnjosti. 



Oni su iskreni i otvoreni ljudi koji se ne boje izraziti svoje mišljenje, pa čak i u situacijama kad ga je pametnije zadržati za sebe. Iako je Bik zemljani horoskop on ima karakteristike slične vatrenim znakovima što neće zvučati iznenađujuće onima koji ga poznaju. 

Njegova tvrdoglavost i ambicija su jedne od istaknutijih osobina po kojima ih često mnogi pomiješaju sa vatrenim znakovima. Ljubitelji su svega što je lijepo, što kroz oči što kroz osjećaje i veoma često će biti okruženi materijalnim zadovoljstvima. 



Bik raži partnera kome može potpuno da se posveti i koji će se njemu u potpunosti posvetiti. On voli bliskost i potpuno se predaje ljubavi, ima iskrene emocije i odan je u vezi. Strijelac je harizmatičan znak koji umije zabavljati i uveseljavati okolinu, zbog čega mnogi lako padaju na njegove fore. 

Strijelac u partneru ne traži samo ljubavnika već i prijatelja. Strijelac je pažljiv, romantičan i brižan partner ali i prijatelj. Ukoliko naiđe na hladnog, ljubomornog i posesivnog partnera, njegovi osjećaji se brzo hlade. Strijelci su vedre, srdačne i prijateljski raspoložene osobe, koje je lako voljeti.

Pokreće Blogger.