Životne lekcije koje nas uči knjiga "Čarobni put intuicije" - Intuicija je glas koji vidi više od razuma

Knjiga "Čarobni put intuicije" od Florens Skovel Šin je jedna od onih knjiga koje mijenjaju čovjekov svijet. U nastavku donosimo najbolje odlomke iz ove knjige. 


"Prava molitva zahtijeva pripremu. Kad zatražite od univerzuma nešto dobro, odmah se ponašajte kao da očekujete da to i dobijete. Pokažite aktivnu vjeru, time ćete probuditi iščekivanje u podsvjesnom umu." "Molitva je kad telefonirate Bogu, a intuicija je kad Bog telefonira vama. 

Intuicija potiče od vašeg supersvjesnog uma. To je Bog u vama. Podsvjest je, jednostavno, moć bez usmjerenja. Ono što osjećate duboko u sebi i ono što kažete osjećajno utiskuje se u podsvjest i sprovodi se do najsitnijeg detalja. To je vaša duša koja se mora obnoviti. 



Utisnite u podsvjest savršene predstave supersvjesnog uma umjesto sumnji i strahova svjesnog uma. To ćete postići afirmacijom." "Bez obzira na to koliko novca imate, ako osjećate da ste siromašni, počećete da gubite novac. Ništa u vaš život ne dolazi nepozvano. 

Kvalitetom svog razmišljanja privlačite siromaštvo ili bogatstvo. Sada je pravo vrijeme. Danas je dan moje nevjerovatno dobre sreće. Tokom cijelog dana afirmišite u sebi sljedeću istinitu rečenicu kao protivtežu negativnom načinu razmišljanja. 



Svaki put kad trošim novac, skriveni izvor dobrobiti oslobađa još veće sume novca koje mi se vraćaju s radošću na čudesne načine. To ne znači da treba da bacate novac ili da ga uludo trošite. To znači da bez straha pratite svoje intuitivne smjernice za trošenje ili za davanje novca." 

"Zdravlje i sreća idu ruku pod ruku. Loše zdravlje potiče od narušene harmonije. Učitelj kaže da nikad ne pita učenika: "Šta ti je?" Ja pitam: "Ko ti je?" Sve dok vas bilo ko može naljutiti, iznervirati, rastužiti, u ćelijama vašeg tijela dolaziće do štetne reakcije koja dovodi do neke vrste bolesti." 

"U vašoj podsvjesti su sve negativne sitnice i negativna uvjerenja nastala iz vaših mnogobrojnih životnih iskustava. Zato morate obnoviti podsvjest tako što ćete je preplaviti savršenim idejama supersvjesti, svog božanskog bića. Cilj je postići ljubav i dobru volju prema svima."

Pokreće Blogger.