Psiholog odgovara ljubavnici koja želi oženjenog muškarca - Ne gradi se ljubav na tuđim suzama

Deidre je poznata ljubavna savjetnica koja svakodnevno dobija bezbroj pisama od ljudi koji je mole za stručan savjet. U jednom pismu joj se javila ljubavnica, tražeći rješenje za svoj problem. 


"Draga Deidre. Od trenutka kad smo se sreli bilo je očito da postoji snažna privlačnost. Skupa smo radili u firmi i često se nalazili u istom društvu. Već od početka sam primjetila da me gleda kao da me želi, a ubrzo mi je počeo dijeliti i komplimente. 

Nakon nekog vremena on je prešao raditi u drugu firmu, nismo se više viđali ali smo ostali prijatelji na društvenim mrežama. Nedavno sam naišla na njega i njegovu suprugu dok sam išla u kupovinu. Skidao me je pogledom, čak i ako je ona stajala pored njega. Istu noć sam dobila poruku od njega. Pohvalio je moj izgled i rekao da mi sjajno stoji kratka haljina. Poslije te poruke sve je prešlo u flertovanje. Dugo već nemam dečka i bila sam željna pažnje. Bilo mi je žao njegove supruge, jer je jako draga i lijepa žena, ali jednostavno sam izgarala od želje da budem sa njim. 

Dogovorili smo kratki sastanak jedne noći i uživali u romantici. Od tada je krenula naša afera, viđamo se povremeno i mogu reći iskreno da ga volim. Želim sa njim više od povremenog viđanja. Spominjao mi je kako on i supruga planiraju dijete i da je ne planira ostaviti. Ne mogu raskinuti sa njim jer ga jako volim i uživam u svakom danu kada smo skupa. Kako da ga dobijem samo za sebe? Deidre odgovara: On je preljubnik koji nema ni malo savjesti. Između vas postoji privlačnost ali to ne znači da trebate biti sa njim. 

Vrijedite više od toga da budete samo povremeno viđanje sa nekim. S tim čovjekom nemate budućnosti i na kraju ćete ostati povrijeđeni. Ne gradi se veza na tome što ćete nekom drugom uništiti brak, upamtite to.

Pokreće Blogger.