Pismo supruzi mog bivšeg muža - Borila si se za čovjeka koji ne želi biti vijeran jednoj ženi

Već 3 mjeseca nakon razvoda čula sam da se moj bivši muž ženi. Tada sam odlučila da dotičnoj gospođi pošaljem pismo u kojem ću joj objasniti šta je čeka u braku sa dotičnim gospodinom.


Draga buduća suprugo mog bivšeg muža. Prvo želim da ti čestitam. Konačno si dobila šta si htjela. Zbacila si kraljicu sa trona očajnički priželjkujući da njena kruna pripadne tebi. Toliko si se borila da dobiješ tog muškarca, i sada ti čestitam na ostvarenom uspjehu.

Ne moraš više drugoj ženi da podmećeš svoje minđuše po kući. Ne moraš više da mažeš njegove košulje svojim jeftinim crvenim karminom. Ne moraš njegove kapute špricati svojim, pomalo djetinjastim, parfemom. Ne moraš njegovoj ženi slati poruke sa 100 različitih brojeva govoreći kako je muž vara.



Ne moraš je više pozivati sa nepoznatih brojeva, govoriti joj da je glupa i da se razvede od čovjeka jer je vara. Ne moraš više toj ženi prosljeđivati poruke razmjenjene sa njenim mužem, ne moraš joj slati slike koje ste napravili kada ste išli na tajno romantično putovanje.

Ne moraš da radiš više ništa od toga. Jedne muke si se riješila, ali ostala ti je ipak druga muka. Sada si kraljica, popela si se na tron. I sada ćeš da budeš u ulozi kraljice u kakvoj sam ja bila. Tvoja najveća mana je što si se toliko borila da budeš kraljica čovjeku koji ne želi da bude kralj samo jednoj ženi.



Sada ćeš ti da budeš ta koja će da pronalazi tragove druge žene. Sada ćeš ti da gubiš živce sa svim "dokazima" za koje će on imati odlične izgovore i ubjediti te da je to sve čista laž ili slučajnost. Želim vam mnogo sreće u zajedničkom životu, trebaće vam.


Pokreće Blogger.