Ljubav se mjeri po tome koliko ste se spremni odreći zbog nje: 3 pokazatelja da je brak na ivici

Jednom kada krene pogrešnim putem, ne može svaki brak promijeniti svoj smjer. Ako se pronalazite u sljedećim stavkama vaš brak je možda već na putu bez povratka. 


1. Ne želite se mijenjati. Ako je vaš brak ugrožen, najlakši izlaz iz problema je da za to počnete kriviti svog partnera. Ako je vaša veza postala poput začaranog kruga, tada je jedini način da zajedno promijenite smjer. 2. Ne radite na vezi. Održavanje braka zahtijeva trud. 

Odnosno, za spas braka trebaće dosta vremena i truda, ali ponajviše volje da stvar uspije. Ulaganje u dobrobit vašeg braka znači redovno doprinositi ljubavnoj banci vašeg partnera. Moramo upoznati svoju srodnu dušu i utvrditi zbog čega se tačno osjeća voljeno, te činiti te stvari za njega. 



A onda biste trebali početi raditi stvari koje ga uzbuđuju i držati se toga. 3. Mislite da vaš partner nije bio dobar odabir. Mnogi od nas su odgojeni sa uvjerenjem da postoji "idealna" osoba za svakog od nas, ili tačnije ta čuvena "srodna duša". 

Pa onda kada se u stvarnosti skrasimo sa nekim i shvatimo da u tom odnosu ima netrepeljivosti i suza pomislimo da smo donijeli pogrešan izbor. Činjenica je da problema ima u svakom braku i svakom odnosu. Uspješan, sretan brak se može usporediti sa pakovanjem stvari kada se preselite u novi grad ili novi stan. 



Neke stvari ponesete sa sobom, a druge ostavite. Dakle, u braku zadržite samo osobine koje su potrebne da biste uspjeli, ostale ostavite negdje po strani. Potrebno je strpljenje, vrijeme i, što je najvažnije, iskrena ljubav, koja partnerima daje slobodu i pomaže im da žive ispunjeniji život.

Pokreće Blogger.