Za dobar i srećan život - Manje pričajte drugima o svom životu: 6 stvari koje je bolje prećutati

Neke stvari je bolje ne govoriti drugima, jer kako mnogi vjeruju tako prizivate lošu sreću u život.


1. Ne hvalite se koliko zarađujete: Kada se drugima hvalite o nečemu velike su šanse da bez toga ostanete. Reklo bi se da sreća ne voli hvalisavce. Koliko zarađujete ne bi trebalo nikoga zanimati. 2. Ako ste počinili herojsko djelo, neka to bude samo vaša tajna! 

Dobra djela činite za sebe. Ne hvalite se drugima zbog toga. 3. Ono što se dešava u kući - ostaje u kući. Ako pričate okolo o negativnom ponašanju muža, djeci koja ne slušaju, iznosite "prljav veš" - nesreća se možda udvostruči, tako je bar naš stari narod vjerovao. 



4. Ne pričajte loše o drugima. Ako pričate loše o drugima, drugi će pričati loše i o vama. Ne komentarišite već prihvatite svakog takvog kakav jeste. Niko vas neće smatrati za dobru osobu i dobrog prijatelja ako samo pričate negativno o drugima.

5. Ne nametajte nikome svoj životni stil: Nema ništa iritantnije od čovjeka koji smatra da bi svi morali misliti kao on, koji ne prihvata tuđa mišljenja samo zato što su drugačija i koji ne može shvatiti da se ljudi razlikuju. Svako ima pravo da svoj život živi kako želi, to što ti imaš jedan stav ne znači da je svaki drugi pogrešan! 



6. Ne pričajte nikome o svojim planovima u životu: Ako svima redom budete pričali o svojim snovima i planovima, osjećaćete veću potrebu i pritisak da ih postignete a to forsiranje kasnije vas možda dovede do toga da vam planovi propadnu.

Pokreće Blogger.