Ljubaznost vas ne košta ništa, a mnogo dobrog vam uzvraća: 6 životnih mudrosti

Srećan život se uči, isto kao uspjeh i zadovoljstvo. Zato usvojite nove navike koje će pomoći da rastete.


Neuspjeh pretvorite u uspjeh:
Neuspjesi su dio života, ali gubitnici se utapaju u njima, dok uspješni isplivaju mudriji i jači. Pronađite snagu da prihvatite neuspjeh, pa iz njega izvucite pouku koja će vam pomoći na putu ka uspjehu. 

Što više dajete, više ćete i dobiti: Ljubaznost ne košta ništa, a sa njom postižemo mnogo. Pokušajte pronaći dobro u ljudima. Umesto kritike, pohvalite sagovornika, recite nešto lijepo. Jer što više dajete, to ćete više dobiti zauzvrat. 



Uspješni ne gube vrijeme, stvaraju ga: Vrijeme je nepovratno i nezamjenjivo. Vrijeme iskoristite na najbolji način. Tako rade pobjednici. Dobrota je najbolja politika: Činite dobro kad god možete i dobro će vam se dobrim vratiti. U životu je najvažnije biti dobar čovjek. 

To je vrlo bitno za duhovno zdravlje. Čim osjetite iskru mržnje, gasite je dok se ne razbukta. Podstičite pozitivne emocije, volite ljude, životinje i prirodu. Činite dobro kad god možete. Sami smo krojači svoje sreće: Sami odlučujemo kako ćemo se nositi s nedaćama. 



Možemo dopustiti da nas slome i sažaljevati sebe, a možemo u sebi pronaći izvor nove snage i uzeti najbolje od života. Možemo besciljno lutati ili pronaći smisao svog života. Uz snažnu motivaciju prepreke nisu nepremostive. Živjeti bez cilja je kao putovati bez odredišta. 

Motivisani ljudi tačno znaju šta žele i sebi postavljaju ciljeve. Uspješne osobe bez obzira na prepreke uvijek znaju gdje idu. Ne nadajte se da će vam sve pasti sa neba: Uz naporan rad postajemo svjesni vlastitih sposobnosti i otkrivamo šta možemo učiniti ako upotrebimo svoje talente. Uspjeh se mora zaslužiti radom, ali budite strpljivi jer se ne postiže preko noći.

Pokreće Blogger.