Sve što imate od života sami ste sebi stvorili, i dobro i loše: Savjeti psihologa Sinelnikova

Sažaljenje prema ljudima privlači obostranu agresiju ljudi. tvrdi psiholog Valerij Sinelnikov. 


Duboko vjerujem da je moguće promijeniti sudbinu osobe samo ako osoba sama postane gospodar svoje sudbine. I za to, se mora preuzeti odgovornost za svoje misli i postupke. Naš svijet je vanjski odraz naših vlastitih misli; sve što imamo u svom životu stvaramo sami. 

Veze nisu cilj ili smisao života, već samo sredstvo za ispunjen život. Stanje našeg tijela, mentalno i fizičko zdravlje, porodični odnosi s voljenima, odnosi s ljudima i svijetom oko nas, posao, finansijska situacija - sve je to odraz naših misli. Dobijate ono u šta vjerujete.



Ako želite živjeti u čistom i lijepom svijetu, počnite od sebe. Divite se! Divite se ljudima oko sebe. Zapamtite da ne samo da ste jedinstveni, već su i drugi ljudi jedinstveni. Ako želim da moja djeca budu sretna, onda moram i sam biti sretna osoba. 

Važno je naučiti ne samo davati, već i prihvaćati poklone. Svijet oko nas prilagođen je nama, našim mislima i željama. Svakog trenutka želi nam pomoći. Ali mi ili ne primjećujemo ovu pomoć ili je odbijamo. Morate živjeti i težiti svom snu. 



Jedan od glavnih alata koje posjedujemo je naš um. Koristimo ga za stvaranje našeg svijeta. Potrebno ga je razviti. Naše se namjere ne smiju ograničiti samo na neke materijalne vrijednosti: kuće, stanove, automobile. Bolje je kada nas zanima apsolutno sve u životu. 

Sažaljenje prema ljudima privlači obostranu agresiju ljudi. Svaka osoba koja vas sretne u životu donosi vam neke važne informacije, otkriće. Morate se kretati prema onome što želite, a ne bježati od onoga što vam se ne sviđa. Podsvijest sadrži informacije o bilo kojim događajima koji se događaju u Univerzumu. 

To znači da svako od vas već sve zna. Zamislite ćeliju u svom tijelu. Ne može da vidi cijeli organizam ali sadrži informacije o cijelom tijelu. Kodiran je na genetskom nivou. Sve informacije o prošlosti, sadašnjosti, pa čak i budućnosti Univerzuma čuvaju se u podsvijesti.

Pokreće Blogger.