Nije bitno trebaš li otići, bitno je želiš li ostati: Kako razlikovati običnu krizu od znaka za uzbunu

"Da li se trebam rastati?" - pitanje koje su mnogi uznemireni prsti više puta ispisivali na internetu. 


Pitate se da li je on pravi muškarac za vas, da li trebate ostati u toj vezi ili ne; Je li dovoljno dobar, šta će misliti vaša porodica, šta će njegova porodica misliti ako odete ili ostanete. Pričekajte, fokusirajmo se na vašu budućnost na trenutak. 

Kakav je vaš život sada? Da li želite da tako živite zauvijek? Hoće li vaša budućnost biti bolja ako ostanete s tom osobom ili će biti bolje ako odete? Umjesto da se pitate "Trebam li otići" zapitajte se „Šta će biti najbolje za mene u budućnosti?“ 



To pitanje je korisnije jer vas tjera da gledate nekoliko koraka unaprijed. Smatrate da biste trebali ostati s muškarcem iz finansijskih razloga, jer je to za vas sigurnije, ali ne želite jer nemate ništa zajedničko. Šta će biti bolje za vašu budućnost? Sve ovisi o vašim ciljevima. 

Možda želite biti nezavisni i pronaći nekoga s istim vrijednostima. Možda ćete postati više motivisani da pronađete bolji posao i upoznate nekoga ko vam zaista odgovara. Ili drugi primjer. Možda želiš ostati sa svojim čovjekom, jer si poput njega, ali on ne planira budućnost i nije finansijski osiguran. 



Šta je najbolje za vašu budućnost? Šta želite od budućnosti? Ako ste dugo zajedno oba scenarija će biti bolna - i da ostanete a da niste srećni, i da odete! Svi bismo voljeli da nam neko može dati znak kojim putem da idemo jer niko ne želi biti odgovoran za svoje odluke ili greške. 

Evo u čemu je stvar: nema tačnog ili pogrešnog odgovora. Sve ovisi o tome što želite za sebe u budućnosti. Dakle vodite se pitanjem "Da li želim" i donosite odluke shodno tom pitanju, bar ćete znati da ste činili baš sve kako ste ŽELJELI.

Pokreće Blogger.