Najviše živaca potrošimo pokušavajući promjeniti muškarce: Genijalni savjeti jedne žene

Ženstvenost je nevidljiva, ali moćna sila koja može transformirati sve oko sebe, pa i muškarce. 


Jeste li čuli ovu izreku već: Muškarac koji se vjenča sanja da se njegova supruga nikada neće promijeniti, a žena se udaje u nadi da će se njen muškarac promijeniti. Ovo je možda samo izreka, ali u njoj ima malo istine. Žene previše živaca troše pokušavajući promjeniti muškarce.

Mi žene svojim prisustvom, energetskim poljem i životnim silama utičemo na muškarca i na mnogo načina ga transformišemo ali postoje stvari nakoje ne možemo uticati. Ako je cilj pravilno postavljen (vjetar piri u pravom smjeru), tada čovjek u takvim usloviima svakim danom postaje jači i uspješniji. 



Žene, kao i muškarci, imaju tendenciju da stanu na iste grablje. Kako žena utiče na muškarca? Zakoni su vrlo jednostavni: Ona ga transformiše tako što se divi najljepšim crtama njegovog lika, hrani ga energijom, podrškom i pomaže mu da se razvija. 

Često kod muškaraca vidimo ne toliko prednosti koliko nedostatke. Više primjećujemo njegovu ljenost nego vrijednost, pronalazimo dokaze da smo u pravu i kao rezultat toga dobijamo ogorčenost. Protok energije najsretnije teče tamo gdje je usmjerena pažnja na dobre stvari i vrline. 



Sposobnost transformisanja muškarca se u velikoj mjeri bazira na ignorisanju njegovih nedostataka. Da, ponekad je teško, ali izbor je uvijek naš. Ne kaže se uzalud: Ako ne možeš protiv njih - pridruži im se. Zato nemojte puno pažnje obraćati na nedostatke vašeg muškarca koje naprosto ne mijenja. Više ćete živaca uštedjeti.

Pokreće Blogger.