Psiholog Labkovski objašnjava: Zašto ne bi trebale ulaziti u vezu sa oženjenim čovjekom

Vi ste takvi kavi jeste, ne treba da se zbog nekog drugog mijenjate. Ako funkcioniše dobro je, a ako ne, uvijek postoji izlazna situacija. 


Ako želite da udate pod svaku cijenu i samo o tome razmišljate, to neće moći baš tako! To je kao da želite da osvojite ogroman novac i hoćete da se desi upravo sad. Bolje je da imate potrebu da volite i budete voljeni, onda ćete lako pronaći ljubav. Brak nije jedina opcija. 

Nikada ne ulazite u vezu sa oženjenim muškarcem. Njemu nije potrebna žena-domaćica i djeca, on to kod kuće već ima. Oženjenom muškarcu je potrebna žena za zabavu i ništa više. Sa tim vam poručuje da ništa ne očekujete i da se ne nadate previše.. ipak, držite se slobodnih muškaraca. 



Ako upoznate muškarca, izlazite sa njim i ne osjećate se lijepo ni nakon tri sastanka - raziđite se! Ne treba vam muškarac pored koga se već nakon prvog sastanka ne osjećate sigurno i poželjno. Ako ste u dugoj vezi, živite sa muškarcem svojih snova, ali ništa više se ne dešava, ne spominje ni djecu ni brak - morate ga pitati da li želi to. 

Ako on nakon nekoliko mjeseci ili čak godina, ne spominje ništa, vrijeme je da ga ostavite. Gubite vrijeme sa njim. Nikada nemojte zapostavite sebe. Prestali ste ga voljeti, pa šta? Razvedite se i zadovoljite svoje potrebe. Bolje je i to, nego da bilo šta trpite. 



Nikada se nemojte slomiti pred muškarcem, nije vrijedan toga. Takva si kakva si. Ako vam je dobro zajedno, uživajte u svojoj sreći. Ako ne ide, postoji način da se i to riješi. Ništa vam nije važnije od vas samih, vašeg života, zdravlja i sreće. 

Pokreće Blogger.