Prije nego što odmjerite drugu ženu, pogledajte kako drugi muškarci odmjeravaju vašu

Kada muškarac gleda lijepu i atraktivnu ženu, tada se u njegovom mozgu oslobađa dopamin i serotonin, što mu pruža osjećaj zadovoljstva. I to je većinom glavni razlog zašto vole "odmjeriti" lijepu ženu. 


Istraživanja objavljena u časopisu "Porodična psihologija" a koja je pokazala da gledanje lijepih ljudi (u prisustvu partnera) nije nužno rizično – pod uslovom da možete da pokažete samokontrolu i oduprete se iskušenju. Pitali smo muškarca zašto gledaju druge žene, a odgovor je bio ovakvog tipa:

Moja žena/djevojka i ja smo dugo u vezi i volimo se, ali priznajem, volim gledati druge žene. Privlače me i ne mogu odoljeti da ne gledam. I vjerujem da nisam jedini. Mi smo samo ljudi. A šta na ovu temu kaže stručno lice? "Da li je gledanje u atraktivne ljude štetno ili ne, zavisi od osobe koja gleda. Ako ta osoba često primećuje privlačne osobe (pored svog partnera), to može predstavljati problem pod uslovom da se već pokazalo da imaju slabu samokontrolu i problem sa povjerenjem", kaže studentkinja psihologije Ešlin Brejdi. Ipak, "odmjeravanje" nije prevara, niti siguran put ka istoj.

Ako je ovakvo ponašanje česta pojava, treba razmisliti o tome kakav vam je kvalitet veze. To što muškarac gleda drugu ženu ne znači da je ta žena privlačnija i ljepša od vas i da ga vi ne privlačite. Velika je greška što mnoge žene u ovakvim slučajevima porede sebe sa tim ženama.Primjećuju svoje nedostatke i počinju misliti da je u tome problem. Jednostavno rečeno, to što muškarac gleda drugu ženu nema nikakve veze s vama. Isto tako kao što i žene odmjere zgodnu ženu, prirodno i instinktivno tako i muškarci. To što ste je odmjerili ne znači da želite biti sa njom zar ne? 

Isto tako muškarci koji odmjeravaju vas, žene. To ne znači da bi svaki bio sa vama. Ljudima je u prirodi da odmjeravaju jedni druge. Dakle, zaključak je sljedeći: Sve dok je osoba vjerna i ne planira svoju vezu staviti na rizik zbog drugih osoba - uredu je gledati. Ali ako je muškarac sumnjivog morala u tom slučaju je bolje da gleda kako drugi muškarci gledaju njegovu ženu nego da odmjerava druge.

Pokreće Blogger.