I žene imaju krizu godina: Istraživanja pokazuju u kojim godinama su najsklonije preljubi

Šta mislite u kojim godinama su žene najsklonije prevari, istraživanja imaju odgovor na to pitanje:


Kriza srednjih godina nije samo za muškarce. Žene takođe prolaze kroz ovaj period zbog čega često u braku odluče promjeniti svoj način života ili pronaći još nekog sa strane. Nauka je odlučila proučiti pitanje zašto žene varaju i šta ih na to potiče. 

Prema istraživanju vanbračnih veza koje je izvodila web stranica za sastanke Victoria Milan, čini se da postoji određeno doba kada će žene vjerovatno imati aferu. Možda ćete pomisliti da je to u periodu mladosti i da su u pitanju dvadesete godine, ali...



Ali istraživanje pokazuje da to rade žene stare otprilike 37 godina. Prema nalazima studije, prosječna starost žena spremnih na preljub je 36,6 godina, odnosno otprilike sedam godina nakon udaje, s obzirom na to da je prosječna starost braka 29 godina. 

Studija je takođe pružila konkretnije rezultate, na primjer, Amerikanke se mijenjaju oko 8,5 godina nakon udaje, a žene iz Irske se mijenjaju poslije tri i po godine braka. Osnivač studije objasnio je mogući razlog zašto su udate žene u ovom dobu sklonije prevari: 



„Velika je vjerovatnoća da u tim godinama suprug ne obraća pažnju na njih i ne ukazuje im poštovanje koje zaslužuju. Vjerovatno još uvijek vole svoje partnere, ali iskra i strast su iščeznuli i žele ih povratiti... Bez obzira na razlog, afera sa strane može pomoći udanim ženama da vrate izgubljenu senzualnost i strast. 

To su univerzalne potrebe, a težnja za ljubavnim užitkom je ono čemu teže milijarde ljudi, bez obzira na to koliko su različiti i u kojem dobu žive. "

Pokreće Blogger.