Čovjek je sam sebi najveći neprijatelj: 7 znakova da ste na dobrom putu da ostarite sami

Čovjek je često sam sebi najveći neprijatelj, i prije nego što okrivite sve druge ljude sa gluposti koje vam se dešavaju, bolje je da se zapitate da niste možda baš vi uzročnik svega toga.


1. Ne puštate ljudima da vam priđu. Naravno, morate imati svoje standarde. A kad smo razočarani u ljubav, ti se standardi podižu. Ali ako se želite ponovno zaljubiti, nemojte zatvoriti vrata svim udvaračima. 2. Čekate nekoga ko ne postoji.

Ako čekate savršenog princa, žao mi je, ali moram vam reći da on ne postoji. Čovjek iz vaših snova samo je san. Umjesto da čekate savršenog muškarca, obratite pažnju na sve ostale ne tako savršene, ali odaberite pristojnog. 3. Imate nisko samopoštovanje. 



Nažalost, previše žena misli da se trebaju promijeniti kako bi se muškarci zaljubili u njih. Ako i vi tako mislite, onda jako griješite. 4. Izbjegavate nova poznanstva. Lakše je doći kući, sjesti na kauč pored mačke i gledati TV emisije, nego otići negdje s prijateljima. 

Razlog vaše usamljenosti je očigledan - vi jednostavno nemate priliku ni upoznati nekoga. 5. Previše ste fokusirani na svoju karijeru. Ovo je i dobro i loše. Naravno, trebate biti uspješni, ali previše posla utiče na vaš život kod kuće. Pokušajte održati ravnotežu između posla i privatnog života.



6. Smatrate da su samo srećni ljudi koji su u vezi. Nemojte reći da ćete biti sretni samo kad imate dečka, jer griješite. Sreću možete pronaći u prijateljima, porodici i hobijima, ne samo u ljubavi. Usamljenost vas ne sprječava da budete sretni. Sve ovisi o vašem raspoloženju. 

7. Bojite se budućnosti. Ne želite to priznati, ali možete se bojati onoga što veza uključuje. To je posvećenost, bliskost, djeca, zrelost... Ovo je gubitak neke vrste nezavisnosti, slobode, koju možda još niste spremni žrtvovati. Ako se držite "momačkog" života, sabotirate bilo koju vezu.

Pokreće Blogger.