Ženske mudrolije: Ne plašite se samoće, plašite se veze sa pogrešnim muškarcem

Mnogi od nas su bar u jednom trenutku bili u iskušenju da stupe u vezu s nekim ko nam baš i ne odgovara. 


Zaista je dobro kad se u teškim trenucima pojavi partner koji vam život čini zanimljivijim. I često zbog toga ulazimo u vezu sa nekim ko nam "donekle odgovara" i znamo u sebi da to nije prava ljubav. Ali je li zaista tako zastrašujuće biti usamljen? 

Ne trebate se plašiti samoće, plašite se veze s pogrešnom osobom: Usamljenost nije tako loša. Ona daje prostor za analizu nečijih nedostataka i postaje platforma za lični rast. Dok život sa pogrešnom osobom koči vaš lični rast i mogu uzrokovati ozbiljne probleme sa samopoštovanjem. 



Kada ste sami, možete aktivno prepoznati nedostatke i raditi na tome da u svom životu napravite promjene koje se jednostavno ne mogu postići u vezi sa čovjekom sa kojim ubijate dosadu i usamljenost. Život je ponekad vrlo težak - toliko da se čini nemogućim preživjeti sve te poteškoće sam. 

U ovim trenucima je važno osjećati se voljenim, okruženim prijateljima i članovima porodice s kojima možete podijeliti sve svoje brige, ali još je ugodnije imati partnera koji će vas uvijek slušati, razumjeti i podržati. Ali zašto vam treba ona osoba kod koje vam više toga smeta nego što vam prija? 



Lakše je proći kroz životne poteškoće sam nego s nekim ko u vaš život unosi više tjeskobe. Ovo je vrijeme koje možete potrošiti samo na sebe: na samoizlječenje, rast i samootkrivanje, pa je to neprocjenjivo. 

Naravno, bilo bi sjajno podijeliti ga sa voljenom osobom, koja je takođe krenula putem iscjeljenja i ima priliku provesti sve svoje vrijeme s vama. Ali vrlo je važno da ovu osobu odaberete pametno. Zato ne žurite u bilo koju vezu jer ste usamljeni već naučite voljeti sebe i prava osoba će doći.

Pokreće Blogger.