"Kad izgubite majku dio vaše duše odlazi sa njom": Priča koju vrijedi pročitati

Ako vam se ova tragedija već dogodila u životu, a majka više nije s vama, onda dobro znate koliko je to bolno. Iako se bol zbog gubitka s vremenom smanjuje, ona nikada ne nestaje u potpunosti.


Majke su najvažnije osobe u našim životima. Uvijek se trude da budu drage prema nama bez obzira na životne nevolje koje nas mogu snaći. Čak i kada učinimo najgore pogreške u svom životu, one nas i dalje ne napuštaju i pomažu nam da preživimo njihove posljedice uz minimalan gubitak.

Ljubav koju majka ima prema sinovima ili kćerima ostaje s nama čak i kad majka više nije s nama. Vaša mama je prva osoba na cijelom svijetu s kojom ste uspostavili pravu, duboku vezu - prije svega zato što ste toliko vremena proveli u njenom trbuhu i bili s njom stalno nakon što ste se rodili.



Mama je glavni zaštitnik, vaš najveći obožavatelj i osoba koja nikad neće zaboraviti na vas. Nikad nije pomislila da je u stanju nekoga voljeti onoliko koliko se dijete voli, a sada kada je više nema pored vas, osjećate se nepotpuno i prazno, i neprestano se čini da jedan dio tvoje duše zauvijek nestaje.

Nije važno jeste li proveli posljednje dane zajedno ili ako nikada niste ni dobili priliku da se pozdravite, od onog dana kada je izgubite više nikada nećete biti isti. I što ste u boljim odnosima sa njom, to će vam biti teže kad odlazi, a u većini slučajeva to se događa mnogo prije nego što se spremite na to.



A kada dođe taj dan da je izgubite dajte sebi vremena da se tuga zaliječi. Ona bi vrlo rado razgovarala s vama i rekla da ne tugujete i da zaslužujete biti sretni. Svaka rana se zacjeljuje s vremenom, i iako vaša duša nikad neće biti ista kao prije, prije ili kasnije tuga će zacijeliti. Kada izgubite majku dio vaše duše odlazi sa njom. Zato cijenite svaki dan sa njom ako je još pored vas, a ako nije sjetite je se kroz najljepše uspomene. 

Pokreće Blogger.