"Ako želite biti srećni cijenite i volite svog muškarca" - Poučna ljubavna priča

Ako želite promijeniti svijet, volite muškarca, zaista ga volite. Izaberite onoga čija duša jasno zove vašu, koja vas vidi; nekoga ko je dovoljno hrabar da se čak i boji.


Primite ga za ruku i vodite ga pažljivo prema svom srcu, gdje može osjetiti vašu toplinu i odmoriti se u njemu. Izgori njegov težak teret vatrom. Pogledajte ga u oči, pogledajte duboko u sebe i vidjet ćete šta se uspava i šta se probudi, što oklijeva i šta očekuje.

Pogledajte ga u oči i tamo pronađite njegove očeve i djedove, i sve ratove i gluposti kroz koje su prolazili u nekoj zemlji, u nekom trenutku. Pogledajte njihovu bol i borbu, njihovu bol i krivicu, bez ikakve presude - i pustite to. Osjetite njegov rodni teret i znajte da ono što traži je sigurno utočište u vama.



Dopustite da vam se topi u pogledu i znajte da ne trebate odražavati ljutnju i bijes. Ako želite biti srećni, volite muškarca, zaista ga volite. Sjednite pred njim u veličanstvu svoje ženstvenosti, u dahu svoje ranjivosti, u igri vaše djetinjske nevinosti, u dubini vaše smrti, pozivajući, tiho popuštajući, dopuštajući svojoj muževnoj snazi ​​da napravi korak prema vama..

Volite muškarca, zaista ga volite. Ne povlačite svog mališana lukavstvom, trikovima, zavođenjima, prevarama, samo da biste ga namamili ... u mrežu uništenja, na mjesto gađenja i haosa, strašnijeg od bilo kojeg rata koji su njegova braća doživjela.



Ako želite voljeti muškarca, volite sebe, volite svog oca, volite brata, svog sina, svog prošlog čovjeka; od prvog dečaka za kojim ste se ljubili, do poslednjeg za kojim ste oplakivali. Zahvalite na poklonima na putu za ovaj sastanak, za onoga koji je sada pred vama.

Pokreće Blogger.