Šarliz Teron: "Ako želite biti lijepi i zgodni bitno je održavati mentalno zdravlje"

Charlize Theron i dalje nas zadivljuje svojim fenomenalnim izgledom i ljepotom, pored glume. 


Tokom godina gledali smo je kako zbog filmskih uloga dobija i gubi kilograme – dobijajući nevjerovatnih 50 kilograma za svoju ulogu Tully, i brzo ih gubeći zbog svoje sljedeće uloge. Za razliku od nekih poznatih osoba koje se oslanjaju na trendi i restriktivne prehrane i suludo rigorozne vježbe, Theron ima više izostavljen pristup prehrani i vježbanju.

Njen način fokusiran na održavanje načina života zbog kojeg se osjeća najbolje. Evo najboljih savjeta dobitnice Oskara kako da živite najzdravijim životom. 1.Pronašla je vježbe u kojima uživa. Glumica kaže da radije bira da vježba napolju. "Volim bilo šta na otvorenom", rekla je.



"Nedavno me mama natjerala da igram tenis, u čemu nisam bila dobra, ali stvarno sam uživala. Ako radite vježbe u kojima uživate, održavate kondiciju, a da toga niste ni svjesni.” 2. Prati svoju ishranu i vježbanje. Iako se Theron posvećuje vježbanju, ona sebi dopušta preskakanje treninga.



Međutim, kad to učini, ona u skladu s tim prilagođava prehranu i tako je osmislila formulu za održavanje ravnoteže. "Uvijek izračunavam svoju aktivnost", rekla je. "Ako se nisam puno kretala, ne mogu puno jesti. Ili imam dan za varanje. Ali, sam uvijek iskrena prema sebi."




3. Jede i pije zeleno. Theron ne voli brzu hranu, i daje prednost sirovoj hrani koja se temelji na biljkama i vjeruje da joj je najveća tajna ljepote upravo zeleno. "Ja svaki dan pijem sokove, kelj i zelenu salatu." Iako prehrana bez mesa nije za svakoga (Charlize sebe ne identificira kao vegetarijanca), jedenje više biljnih namirnica može imati razne zdravstvene koristi.

4. Veoma rijetko vara. Ako pratite Theronovu na Instagramu, svjesni ste da se ona i ona ponekad prepusti. Međutim, priznaje da je čips ono za čim žudi kada dopusti sebi dan kad vara. Kako bi skupila 50 kilograma za svoju kritički zapaženu ulogu u Tully, glumica je kupovala slane grickalice i non-stop ih jela.

5. Njeno mentalno zdravlje joj je prioritet. Njen najveći faktor motivacije održavanja zdravog načina života ima više veze sa održavanjem njenog mentalnog zdravlja nego bilo šta drugo. Otkrila je da su je sva nezdrava jela koje je konzumirala za Tully činili letargičnom i umornom, pa je čak rezultiralo depresivnom epizodom.

"Najteže mi je bilo što nisam bila spremna na to kako će ta količina prerađene hrane uticati na moje raspoloženje, i ja sam se suočila s depresijom prvi put", rekla je. "Kažu da ono što jedeš nekako to i jesi. Jela sam kao osoba koja se nije pomicala i osjećala sam se tako.

To je bilo teško prekinuti, jer je to više mentalno nego što je bilo fizički ". Dok povremeno pije, Theronova priznaje da se najbolje osjeća kada spava više i pije manje. "Kad se zdravo hranim, spavam i ne pijem alkohol, tada izgledam najbolje", rekla je za Red. "Tada sam najsretnija i mislim da se to i vidi." I morali bismo se složiti!

Pokreće Blogger.