Nisu vas lijepe stvari u životu učinile pametnima i jakima - Sve što je teško daje sjajan rezultat

Jedna stvar je sigurna: imaćete prepreke tokom života, jer su poteškoće neizbježne. 


Ali ono što je neobavezno je patnja. Kako doživljavate svoju situaciju, rješavate je i nastavljate dalje, izbor je vaš. I znamo da je teško misliti pozitivno kad zaglavite usred neke teške situacije. Znamo da boli i da se probijate kro sve to. Ali trenirajte svoj um da u svakoj teškoj situaciji nađete malo optimizma.

Čvrsto se držite toga dok se ne izborite za put iz mraka. Gledaćete unazad godinu, mjesec ili sedmice od kada se dogodila vaša poteškoća i bićete jako zahvalni zbog toga što su se stvari odigrale onako kako su se desile. Zapamtite, svaka poteškoća koju ste prošli naučila vas je bezbroj lekcija.



Poteškoće su vas naučile kako voljeti i kako ne voljeti. Poteškoće su vas naučile kome vjerovati, a kome ne vjerovati. Vaša poteškoća vas je naučila u kojem smjeru krenuti prema naprijed i u kojem se smjeru da se nikada ne osvrćete. Poteškoće su vam dale hrabrost da promijenite svoje slabo „ne“ u čvrstou „ne“.

Poteškoće su vas naučile koliko je važno da volite sebe. Ne samo da ste izrasli iz svake situacije, već ste i rasli kao njihov rezultat. I vaš pad i uspon ovdje se neće zaustaviti - ciklus će se nastaviti jer samo Bog zna vaš potencijal, i guraće vas dok ne postignete taj potencijal.



Guraće vas dok ne prestanete ispitivati ​​zašto vam nije lako proći kroz neka vrata. Guraće vas dok ne naučite pouzdano vjerovati njegovom planu. Guraće vas dok ne naučite gledati svijetliju stranu stvari u najtežim trenucima. Guraće vas dok ne pronađete obilje snage i hrabrosti u sebi.

Guraće vas dok ne budete imali vjeru u svaki djelić vašeg tijela. Guraće vas dok ne postanete ratnik na ovom svijetu. Guraće vas dok jednog dana ne budete mogli dati nadu nekome ko je beznadežan, onako kako ste vi nekad bili.

Pokreće Blogger.