"I svekrva je divna žena kada se snajka potrudi" - Javno pismo jedne mame

Jedna mlada majka javno je napisala tekst koji pokazuje da nije uvijek svekrva samo loša žena sa kojom se snajka svađa, već itekako svekrva umije biti divna žena ako se snajka hoće potruditi.


Udaja i brak često dovedu mladu ženu pred iskušenja - kako da se ponaša prema svekru i svekrvi? Kako da ih oslovljava? Kako da reaguje na savete ili kritike? Često su prvi dani, pa i meseci ispunjeni "opipavanjem terena", a nekad i nerazumevanjem i nesuglasicama.

Na sreću, vremenom i upoznavanjem, mnogo toga nađe "svoje mesto" a kad u porodicu dođe prinova, to je trenutak kada se sve snage mobilišu da pomognu. Upravo o takvim situacijama govori i dirljivo pismo mlade majke koja je ostvarila divan odnos i ima samo reči zahvalnosti za "mamu" i "baku"!



Mojoj mami (nana) i mojoj svekrvi (baka) Obe ste bile tu za mene i mog supruga otkako smo stvorili ekipicu od troje dece u poslednjih pet godina. Spasle ste nas ogromnog haosa u životu, i svakoga puta ste entuzijastično slavile dolazak nove bebice u porodicu.

Obe ste zaista posebne, ključni akteri u našoj priči. Zato želim nešto da vam kažem: HVALA! Hvala što ste bile one bake koje su ostale kod nas do rođenja bebe, iako živite kilometrima daleko. Hvala vam što ste u sred noći ustale da idete sa nama u bolnicu.



I hvala što ste mi držale ruku u ključnim trenucima. Učestvovale ste u tim neverovatnim momentima sa nama. Hvala vam što ste bake koje kuvaju i puštaju decu da učestvuju u pripremi. Tada se osećaju toliko bitno što su deo ozbiljnog posla, te mi se srce ispuni radošću kada vas vidim tako zajedno. Hvala vam što ste bake koje se mole sa našom decom i vode ih u crkvu.

Ohrabrujete ih u veri i podstičete ih da gaje u sebi saosećajnost i ljubav prema drugima. Hvala vam što ste bake koje same predlažu da čuvaju decu u momentima kada je nama potreban odmor. Ni o čemu ne treba da brinemo kada su u vašim rukama. Hvala vam što ste bake koje sede i crtaju sa njima, igraju se i prave kule.

Čitate im i magazine i učestvujete u raznim dečjim aktivnostima. Način na koji zasijaju oču kada kažete da ćete se igrati sa njima pokazuje koliko su srećni u vašem društvu. Hvala vam na dobroti, nano i bako. Vaše vreme je zaista dragoceno, znamo to. I, kada odlučite da nam posvetite to vreme, osećamo se kao najsrećniji ljudi na svetu. Vaši preukusni obroci, razgovori, način na koji nas nasmejete i brinete o onome što nam je najvažnije.

Pokreće Blogger.